(foto, video) Covorul tradițional moldovenesc – o nouă broderie apărută în Chișinău. Privește cum arată aceasta

collage

În perioada 16-17 semtembrie, echipa Orașul Meu a realizat pentru prima oară în căpitală, prima Broderie de Chișinău, în parcul Valea Morilor, pe fațada fostei Berării.

Etapa inițială a reprezentat nivelarea peretelui, ulterior a fost vopsit cu vopsea albă. Realizarea  picturii propriu-zise a început prin aplicarea unei plase de bandă adezivă sub forma unor pătrate.

Duminică, 17 septembrie, voluntarii Orașul Meu, au pictat în pătratele formate x-uri cu diferite culori, ce creează iluzia unei broderii brodată în cruciuliță. Covorul tradițional moldovenesc a fost inspirația  acestui proiect.


„Prima lucrare a fost pictată datorită susținerii companiei NUK, de către voluntarii Orașul Meu. Celelalte broderii intenționăm să le realizăm cu frânghie de parașută pe plasă metalică”, au declarat organizatorii proiectului.

Broderii de Chișinău este un proiect care intenționează să prezinte diferit valorile estetice și naționale ale țării, îmbinându-le cu arta urbană și contribuind la sensibilizarea și motivarea cetățenilor.

Proiectul „Orașul Meu” este primul proiect de dezvoltare urbană complexă. Scopul proiectului „Orașul Meu” este de a îmbunătăţi viziunea chişinăuienilor asupra municipiului Chișinău, de a promova locurile şi lucrurile frumoase din oraş, de a promova la nivel naţional şi internaţional capitala ca destinaţie turistică şi de a reabilita locurile date uitării din oraş.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente