(VIDEO) Primul Porsche Mission E complet electric are un preț de achiziție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Era inevitabil ca Porsche să intre în hora mașinilor electrice și, după câțiva ani de la prezentarea primului prototip, se pare că Porsche Mission E va ajunge în reprezentanțe.

În ultimul an, reprezentanții mai multor companii de renume din industria auto au detaliat proiecte pe care le au pe marginea realizării de mașini electrice. Chiar și creatorii unor super mașini precum Aston Martin sau Jaguar cochetează cu această piață aflată într-o expansiune continuă.

Dintr-un punct de vedere, cei de la Porsche s-au numărat printre primii care au dezvăluit un concept electric. Din păcate, în ultimii doi ani nu s-a mai auzit nimic vizavi de prototipul electric Porsche Mission E dezvăluit în cadrul salonului auto de la Frankfurt din 2015.

Acum aflăm că Porsche Mission E va deveni un produs de serie, iar prețul său de achiziție nu va fi neapărat exagerat comparativ cu alte creații ale brandului. În plus, se pare că varianta comercială va fi foarte similară cu bolidul dezvăluit la Frankfurt, conform playtech.ro.

Într-un interviu acordat publicației Car Magazine din Regatul Unit, Președintele Oliver Blume de la Porsche a confirmat că prima mașină electrică a companiei va ajunge în reprezentanțe până la finele lui 2019. Prețul de achiziție pentru atrăgătoarea creație electrică va fi similar cu cel al unei variante standard de Panamera. Asta înseamnă că va gravita în jurul valorii de 80.000 de dolari.

În gama de produse a companiei, Oliver Blume a atras atenția asupra faptului ca Mission E se va încadra între Panamera și 911. Viitoarea mașină va fi integral electrică, fără un motor tradițional cu combustie internă ca măsură de siguranță. În funcție de buget, cumpărătorii vor avea posibilitatea să aleagă dintre mai multe variante de motorizare.

Nu este exclus să vedem noul Porsche Mission E în variante S și GTS, în funcție de interesul clienților și de vânzările inregistrate. Ca performanță, varianta standard va accelera de la 0 la 100 Km/h în în mai puțin de 3,5 secunde. Viteza de top va fi de 250Km/h, în timp ce un mecanism de încărcare rapidă va facilita încărcarea cu până la 80% în aproximativ 15 minute.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...