O mulţime de manifestanţi îmbrăcaţi în tunici albe şi cântând "Allah este mare" s-au reunit luni dimineaţa lângă marea moschee din Dacca, pentru a se deplasa în cursul zilei spre ambasada birmană, în scopul "asedierii" acesteia.

Numeroase efective ale poliţiei au fost desfăşurate pe străzi pentru a preîntâmpina violenţele. Gruparea islamistă Hefazat-e-Islami, la originea acestei manifestaţii, a afirmat că doreşte să încercuiască reprezentanţa diplomatică a Myanmarului cu sute de mii de susţinători ai săi.

Peste 410.000 de membri ai minorităţii musulmane rohingya s-au refugiat în Bangladesh începând cu 25 august, pentru a scăpa de campania de reprimare declanşată de armată birmană după o serie de atacuri din partea rebelilor rohingya. ONU a calificat aceste acţiuni ale armatei Myanmarului şi ale miliţiilor budiste drept "epurări etnice".

Cauza minorităţii rohingya a stârnit un val de solidaritate în lumea musulmană. Mai multe manifestaţii în sprijinul lor au avut loc în Pakistan, Malaezia şi Indonezia.