20:19:04 25.04.2024
Stiri

Organizatorii protestului acuză Poliția de „minciună” și cer publicarea raportului Kroll-2, dar și o oră de emisie pe săptămână la „Moldova 1”

Politică 18.09.2017 13:30 Vizualizări2070 Autor: Ziarul National
Organizatorii protestului acuză Poliția de „minciună” și cer publicarea raportului Kroll-2, dar și o oră de emisie pe săptămână la „Moldova 1”


Liderii partidelor de opoziție care au protestat, ieri, în fața Parlamentului și apoi în fața postului public „Moldova 1”, susțin că Poliția din R. Moldova ar minți atunci când declară că un microbuz a intrat în mulțime, iar patru polițiști ar fi avut de suferit, trei dintre care ar fi ajuns la spital.

Andrei Năstase, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, că nu a fost niciun incident la protestul de ieri cu microbuzul care a venit să aducă boxele.

„Singurele care au avut de suferit sunt două doamne de la spray-ul cu gaze lacrimogene folosit de Poliție. Am chemat și ambulanța. Am fost martori oculari, la insistența mea am făcut un coridor ca să treacă microbuzul. După ce am ajuns acasă, am văzut că un microbuz ar fi intrat în mulțime. Un lucru fals”, a spus Andrei Năstase.

Politicianul a acuzat mai multe intimidări ale oamenilor legii de până la protestul de ieri. Potrivit lui, Poliția a urmărit timp de două săptămâni grupul care s-a ocupat de organizarea protestului și a ridicat patru seturi de boxe care urmau să asigure sonorizarea protestului de ieri. Abia în noaptea de dinaintea protestului au găsit pe cineva care să aducă tehnica necesară.

CITIȚI și Poliția a identificat și REȚINUT șoferul microbuzului care a încercat să intre în mulțimea adunată în fața postului „Moldova 1”. Și proprietarul „Mercedesului” s-a ales cu AMENDĂ

Și Maia Sandu a acuzat faptul că mai multe curse spre Chișinău au fost suspendate ieri, pentru ca oamenii să nu poată ajunge la protest, iar în ajun oamenii legii ar fi mers pe la instituțiile de învățământ să le amintească tinerilor despre evenimentele din aprilie 2009.

Politiciana a amintit că, în Rezoluția adoptată ieri la protest, participanții la eveniment au cerut autorităților să abroge legea care prevede trecerea la sistemul mixt, contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția, Ambasadei SUA și UE, precum și să publice cel de-al doilea raport al companiei „Kroll”, care este deja gata.

„Vrem să vedem liste și așteptăm de la guvernare să sancționeze hoții și să nu pună pe umerii cetățenilor întoarcerea miliardului”, a spus Maia Sandu.

În aceeași Rezoluție, protestatarii au solicitat demonopolizarea pieții mass-media din R. Moldova și au solicitat conducerii postului public de televiziune „Moldova 1” câte o oră de emisie în fiecare săptămână pentru opoziție. În cazul în care opoziția nu va primi un răspuns de la „Moldova 1” până vineri, va ieși să protesteze din nou în fața instituției, duminică, de la ora 12.00.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md