De ce a pierdut Bitcoin o treime din valoare într-o singură săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Valoarea la care se tranzacţionează Bitcoin s-a prăbuşit cu peste 35% săptămâna trecută şi a coborât de la peste 4.500 de dolari până sub pragul de 3.000 de dolari. Criptomoneda este sub asediu şi nimeni nu poate spune unde se va opri declinul.

Cu două săptămâni în urmă, la scurt timp după ce Bitcoin atinsese valoarea record de peste 5.000 de dolari, autorităţile din China au interzis aşa-numitele initial coin offerings, oferte publice prin care dezvoltatorii unei „monede virtuale” oferă investitorilor un procent din „valuta” nou creată şi primesc în schimb fie bani, fie plăţi în altă criptomonedă, scrie economica.net.

Tot atunci, presa chineză a scris că guvernul are de gând să închidă toate exchange-urile de Bitcoin, informaţie care s-a confirmat vineri, când BTC China, una dintre cele mai mari pieţe de schimb din ţară, a anunţat că va sista operaţiunile înainte de 30 septembrie.

Bitcoin a primit un upercut săptămâna trecută şi din partea unuia dintre cei mai puternici bancheri din lume. Jamie Dimon, CEO-ul JPMorgan, a catalogat Bitcoin drept „o escrocherie” şi a spus că povestea criptomonedei nu se va termina bine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...