/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Școlile supraaglomerate, în vizorul autorităților: „Mai mulți copii, mai mulți bani”

missing
18 septembrie 2017, ora 12:14

O sală trebuie să aibă nu mai puțin de 60 de metri, astfel încât unui copil să îi revin câte doi metri pătrați, mai ales în școlile primare: „Paradoxul este că această supraaglomerare este în clasele mici, acolo unde copiii se îmbolnăvesc cel mai des. E de știut că unele licee sunt foarte solicitate, M. Viteazu, M. Berezovschi, Spiru Haret etc. Ele sunt mai multe. Atunci când apare această problemă, directorii zic că părinții insistă. Problema este că de înmatriculare se ocupă directorii, iar aceștia sunt interesați – mai mulți copii, mai mulți bani. Avem o sumedenie de școli pe jumătate goale, sau chiar mai mult”, a declarat șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu.

O problemă gravă este și lipsa lucrătorilor medicali, astfel încât nu are cine să monitorizeze sănătatea și alimentația copiilor.

Mihai Moldovanu a mai menționat că se va iniția o autorizare a școlilor, astfel încât să fie reglementat metrajul și numărul de copii care să corespundă normelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram