Poliţia minte şi manipulează? Ciobanu: „Era microbuzul cu care s-au adus boxele și aparatajul de sonorizare”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Analistul politic Victor Ciobanu declară că poliţia minte atunci când spune că o maşină a intrat ieri în mulțume în timpul protestului din preajma Televiziuni publice Moldova1. Potrivit analistului, este vorba de microbuzul cu remorcă pe care s-au adus boxele și aparatajul de sonorizare.

„Poliția neprofesionistă și mincinoasă. Ieri poliția a difuzat un comunicat preluat de mai multe portaluri: O mașină a intrat în protestatari în timpul manifestațiilor din fața Televiziunii Naționale. Chiar așa? Toți cei care au fost acolo pot să confirme că e o minciună crasă. Era microbuzul cu remorcă pe care s-au adus boxele și aparatajul de sonorizare. Deci, era al organizatorilor mitingului. Și atunci cum putea să intre în protestatari?!”, se întreabă analistul.

Acesta explică că, după mai multe tentative de a parca în fața televiziunii, pentru că nu încăpea din cauza remorci, maşina a virat la dreapta spre poartă, unde s-a și oprit. „Punct. Boxele trebuiau pentru sonorizare. Nimeni n-a intrat în protestatari și nici unul din ei nu a suferit”, spune Ciobanu.

În schimb, acesta declară că, mai mulți au avut de suferit după dispersarea gazelor lacrimogene. „A fost vreo necesitate de a dispersa gaze? Nu. Cu siguranță. Ca și de Ziua Independenței din anul trecut când guvernanții s-au ascuns în țarc. De ce atunci le dispersează? A fost pedepsit atunci vreun polițist? Nu. Va fi pedepsit acum? Sigur nu. De ce să le dai gaze dacă nu știu cum și când să le folosească? Sau a fost un ordin? Atunci să răspundă cel cu ordinul. Au fost pe loc și Cavcaliuc, și Pânzari. Să ne răspundă și cu ce scop au fost infiltrați în mulțime țuțicii și polițiștii în civil aduși din raioane? Nu-i clar că la proteste polițiștii trebuie să fie în uniformă? Și că nu trebuia să disperseze gaze? Și că era de ajuns un cordon de polițiști în fața televiziunii? Iată cu ce precizări ar trebui să vină poliția”, se mai arată în mesajul analistului politic Victor Ciobanu.

Aseară, poliţia a difuzat un comunicat în care anunţa că „în timpul menţinerii ordinei şi siguranţei publice de către poliţişti, un microbuz de model Mercedes Sprinter a intrat în mulţime şi s-a deplasat în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea celor prezenţi la protest. Bărbatul aflat la volan, care s-a demonstrat că nu este proprietarul mașinii, a fugit de la fața locului”.

Poliţia promite să vină, astăzi, cu mai multe detalii în cadrul unui briefing de presă. În același timp, Partidul Democrat (PD) spune că „condamnă vehement modul în care ieri, 17 septembrie, în timpul protestului organizat de opoziție, câteva persoane au încercat să intre cu un microbuz în mulțime, forțând în acest fel cordonul de polițiști care asigura ordinea publică”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...