Eugen Doga va susține 3 concerte în diferite localități din țară: Află când și unde se vor desfășura

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării organizează trei concerte ale maestrului Eugen Doga în teritoriu. Mai exact, concertele se vor organiza la Căuşeni, Soroca şi Hânceşti în această săptămână.

Evenimentele culturale dedicate anului marelui maestru Eugen Doga, care aniversează 80 de ani de la naşterea sa, continuă. În această săptămână urmând a fi organizate trei concerte în aer liber.

Joi, 21 septembrie, va avea loc un concert la Căuşeni, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, urmând ca vineri cei care apreciază operele maestrului să asiste la un concert organizat la Soroca, în timp ce la Hânceşti,la complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey”, un asemenea eveniment va fi organizat sâmbătă, 23 septembrie.

Alături de maestrul Eugen Doga, în cadrul spectacolelor vor evolua Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa Akord, Vitalie Advahov și mulți alții.

Cu același prilej, vor mai avea loc o serie de evenimente în anul 2017.

Sunt preconizate mai multe activităţi culturale de omagiere a maestrului şi de promovare a creaţiei sale, precum organizarea concertelor aniversare, expoziţii de fotografii, montarea spectacolului de balet „Luceafărul”, desfăşurarea spectacolelor camerale, editare de cărţi, organizarea întâlnirilor de creaţie cu participarea maestrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...