(video) „Mai mulți copii, mai mulți bani”. Primăria ar putea iniția controale în școlile supraaglomerate

scoala
Foto: PC: gazetadesud.md

Primăria Capitalei ar putea crea o comisie care va verifica școlile ce au clase supraaglomerate. Anunțul a fost făcut de către șeful Direcției Sănătate, Mihai Moldovanu, în cadrul ședinței de astăzi. Potrivit sursei, cele mai mari abateri la acest capitol sunt înregistrate la clasele primare. De asemenea, Moldovanu a menționat că sunt școli care au un număr mai mare de elevi decât limita admisibilă, pe motiv că acestea se bucură de popularitate, iar alte școli sunt practic pustii.

Norma exactă ar fi 25 – 30 de elevi în clasă. Sala de clasă trebuie să aibă nu mai puțin de 60 de metri, deci reiese 2 metri pentru copil, în special pentru clasele primare. Dar noi am depistat și clase cu peste 45 de elevi. Cel mai des aceste nereguli se înregistrează la clasele mici unde copii cel mai des se îmbolnăvesc. Acest lucru a fost constatat de către cinci comisii care au activat în teritoriu”, a precizat Moldovanu.

Potrivit sursei, problema este din cauza că astăzi de înmatricularea în școală se ocupă directorii, iar aceștia sunt interesați având în vedere principiul nou de salarizare sau de finanțare. „Mai mulți copii, mai mulți bani. Avem licee supraaglomerate, nu voi da nume că le cunoașteți: Mihai Viteazu, Berezovschi, Spiru Haret, etc. Atunci când depistăm problema, directorii ne spun că părinții insistă și ei nu au de ales”, a conchis Moldovanu.

În același context, șeful Direcției Sănătate a menționat și o lipsă acută a cadrelor medicale, fapt pentru care nu are cine verifica respectarea normelor sanitare și a produselor din școli și grădinițe. „Regulamentul sanitar se încalcă în școală și în grădiniță. Se atestă în ultima perioadă că numărul îmbolnăvirilor este în creștere”, a mai adăugat sursa.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente