19:39:46 19.04.2024
Stiri

Autobuze fabricate în România, pe străzile Chișinăului: Șanse PUȚINE să câștige licitația?

Social 18.09.2017 10:20 Vizualizări2333 Autor: Ziarul National
Autobuze fabricate în România, pe străzile Chișinăului: Șanse PUȚINE să câștige licitația? Unimedia


Pe străzile Chișinăului a fost văzut, la finele săptămânii trecute, un autobuz cu inscripția „Produs în România”. Acesta circula pe ruta nr.5, iar Iacob Capcelea, șeful Parcului Urban de Autobuze (PUA), susține că e vorba de o testare inițiată de o companie care a participat la licitația anunțată de Primăria Chișinău cu privire la achiziția de autobuze.

Capcelea a declarat astăzi, după ședința tradițională de la Primăria capitalei, că una dintre condițiile de aplicare a dosarului la licitație a fost testarea autobuzelor pe străzile Chișinăului. Totuși, rezultatul testării autobuzelor din România nu va fi luat în considerare, fiindcă aceasta a fost inițiată după anunțarea licitației, iar ofertele au fost deja deschise vinerea trecută.

Potrivit șefului PUA, toate cele trei oferte depuse propun autobuze în limita sumei anunțate de autoritățile capitalei - 20 de milioane de lei. În timp ce reprezentantul companiei din România propune șase autobuze, o companie din China - nouă autobuze, iar cea din Belarus - opt. Acum, grupul de lucru urmează să desemneze oferta câștigătoare.

Presa de peste Prut scrie că autobuzele sunt modelul „City Bus Diamond”, un produs al companiei Euro Bus Diamond. Este vorba de o companie care a început producţia în 2014 și are sediul în județul Ilfov, în comuna Ciorogârla. Potrivit descrierii de pe site-ul companiei, autobuzul „City Bus Diamond” este proiectat şi dezvoltat în cooperare cu Universitatea Politehnică din Bucureşti. „Cu o capacitate de transport impresionantă, confort sporit, siguranţă crescută şi design avangardist, stabileşte un standard unic pentru transportul urban de călători. Modelul „City Bus Diamond”, cu podea 100% coborâtă, echipat cu motor „Mercedes-Benz Euro VI” de ultima generaţie, oferă un succes garantat pe termen lung indiferent de exigenţele cumpărătorului”, spune compania.

Menționăm că Parcul Urban de Autobuze are acum 135 de autobuze, toate cu termenele de exploatare depășite.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md