(VIDEO) Grozavu declară război gheretelor din Chișinău: „Nu instalăm niciuna”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, declară război gheretelor din Chișinău și a dispus demolarea celor instalate neautorizat. Mai mult, acesta spune că toate gheretele trebuie scoase de pe arterele principale ale orașului şi nu trebuie de emis autorizații pentru construcția noilor instalații.

„Nu instalăm niciun fel de gheretă. Orice dispoziție de amplasare care au fost în perioada 2013-2015 termenul de prescripție este expirat după orice tip de legislați. Fără aviz de la Primărie nu instalăm. Sunt şi cazuri când trebuie pentru reparația încălțămintei, dar nu din cele că am scos una şi în locul ei am plasat alta sau la amplasăm în plină curte”, a declarat Grozavu în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău.

Mai mult, acesta cere responsabililor să demoleze gheretele de pe principalele artere ale orașului.

„Dacă expiră termenul şi nu este unica sursă de venit a familiei la scoatem, încercăm, în mod special, de pe străzile centrale aşa cum nea-m înțeles în trecut. Evacuăm acest gen de activitate, care nu corespunde multor norme, nici sanitare, nici produselor comercializate”, a adăugat Grozavu.

Potrivit oficialilor de la primărie, din anul 2007 încoace circa 200 de gherete au fost evacuate din oraș, doar în 2015 au fost evacuate 78 de construcții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...