02:59:14 24.04.2024
Stiri

Poliția a identificat și REȚINUT șoferul microbuzului care a încercat să intre în mulțimea adunată în fața postului „Moldova 1”. Și proprietarul „Mercedesului” s-a ales cu AMENDĂ

Social 18.09.2017 09:59 Vizualizări1678 Autor: Ziarul National


Angajații poliției au identificat bărbatul care duminică, la volanul unui microbuz „Mercedes Sprinter”, a încercat să intre în mulțimea din fața postului de televiziune „Moldova 1”. Acesta, potrivit poliției, fugise ieri de la locul faptei, dar a fost reținut în această dimineață. Bărbatul ar mai fi fost prins beat la volan în luna martie curent, iar pentru acea abatere s-a ales cu dosar penal, cu o amendă de 28 de mii de lei și suspendarea permisului de conducere.

„Acesta s-a dovedit a fi un bărbat în vârstă de 50 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a conformat cerințelor legale ale polițiștilor și a aplicat violența la adresa acestora, iar dacă va fi găsit vinovat legea prevede pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 8 ani”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General de Poliție.

Potrivit poliției, ieri proprietarul vehiculului care intrase în mulțime a încercat să plece de la fața locului, dar a fost reținut de inspectori de patrulare. După ce a fost audiat de polițiști, Ion Matasevici, un bărbat de 43 de ani din comuna Bubuieci, mun. Chișnău, s-a ales cu amendă de 4 000 de lei și 3 puncte de penalizare, iar microbuzul a fost ridicat.

Matasevici ar fi fost arestat anul trecut după protestul organizat de Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” în apropierea casei lui Vlad Plahotniuc de pe strada Bulgară. Acesta a fost acuzat că, de rând cu alți manifestanți, ar fi smuls bucăți din pavaj și a aruncat cu ele în polițiști. Actualmente, acesta figurează în calitate de inculpat în dosarul violențelor din 24 aprilie anul trecut, iar materialele cazului sunt examinate în instanța de judecată.

De menționat că, în timpul protestelor de ieri, din fața televiziunii publice, liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că microbuzul care a intrat în mulțime transporta de fapt amplificatoare audio și boxele folosite la protestul din fața Parlamentului. „Avem o informaţie că băieţii care au asigurat sonorizarea pe parcursul protestului au fost reţinuţi pentru 72 de ore. Facem apel către instituţiile internaţionale să monitorizeze acest caz”, a spus ieri liderul Platformei „DA”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md