O nouă întâlnire la nivel înalt între SUA și Rusia, în plin scandal diplomatic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul de stat american, Rex Tillerson se întâlnește din nou cu omologul său rus, Serghei Lavrov,în plin scandal diplomatic între SUA și Rusia.

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, urmează să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, duminică, la New York, înainte de deschiderea Adunării Generale a Națiunilor Unite, într-un moment în care relațiile dintre Washington și Moscova sunt la cel mai scăzut nivel, relatează AFP.

Rex Tillerson se va întâlni cu Serghei Lavrov la sediul misiunii ruse pe lângă ONU, la orele 21.00 (luni, 01.00 GMT), potrivit agendei sale actualizate.

Cei doi miniștri au convenit să se întâlnească în cursul unei discuții telefonice la sfârșitul lui august, cu ocazia unei noi etape a războiului sancțiunilor între Rusia și Statele Unite. Washingtonul tocmai ordonase închiderea consulatului rus în numele „parității”, după reducerea drastică a propriei prezențe diplomatice pe teritoriul rus decisă de Moscova.

Între timp, președintele rus, Vladimir Putin, a amenințat să reducă mai mult personalul diplomatic american în Rusia, potrivit Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...