Două turiste americane, atacate cu acid la Marsilia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două turiste americane de circa 20 de ani au fost stropite cu acid clorhidric duminică dimineața la Marsilia, sud-estul Franței, de către o femeie ce suferă probabil de probleme psihice, a informat o sursă din cadrul poliției, citată de AFP.

În jurul orei locale 09:00 (07:00 GMT), o femeie „despre care se crede că are probleme psihice (…) a stropit ochii unor oameni care se aflau în apropierea ei, în sala gării Saint-Charles”, a precizat această sursă, confirmând o informație în acest sens a cotidianului La Provence.

„Nu există caracter terorist” în această agresiune, a adăugat sursa din cadrul poliției, subliniind că agresoarea nu a vizat grupul celor patru turiste americane din cauza identității acestora.

Două dintre turistele americane au fost atinse de stropii de acid. Gravitatea rănilor lor nu a fost precizată, însă una dintre ele suferă de o ușoară pierdere a vederii. Ambele au părăsit spitalul la mijlocul după-amiezii de duminică.

Plasată în arest, agresoarea, născută în 1976 și cunoscută de poliție în special pentru fapte de furt, și-a justificat gestul prin faptul că ea însăși „a fost victima violenței cu acid” când era mai tânără.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...