Doi doctori din Uganda au cerut mită chiar de la ministrul Sănătății. Oficialul era deghizat

Doi doctori din Uganda au cerut mită chiar de la ministrul Sănătății. Titulara portofoliului Sănătății din această țară a mers la un spital, cu un văl peste față, pentru a vedea dacă, într-adevăr, doctorii cer bani de la pacienți, așa cum s-au plâns mai mulți oameni, relatează AFP.

Ministrul Sănătății din Uganda, Sarah Opendi, a sosit cu un taxi motocicletă la spitalul Naguru din capitala Kampala, purtând văl peste față. A vrut să se asigure că nimeni nu o recunoaște, înainte să afle dacă într-adevăr doctorii cer bani pacienților.

Ea a explicat că, în timp ce se dădea drept o pacientă obișnuită, i s-au cerut 150.000 de șilingi (35 de euro) pentru teste de laborator, ”care se presupune că sunt gratuite”.

“I-am spus că nu am bani, dar cadrul medical a insistat“, a spus ea.

A fost apoi trimisă la o asistentă pentru a obține benzi de testare. Din nou i s-au cerut bani.

Am plătit și apoi am sunat la poliție, care i-a arestat pe cei doi angajați“, a adăugat ministrul.

Directorul adjunct al spitalului, Stephen Kyebambe, a ținut să-i mulțumească doamnei Opendi pentru arestarea celor doi. “Dna ministru trebuie să fie felicitată pentru că a scos la lumină infracțiunile acestor escroci în spitalul nostru”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.