(live) Protestatarii se îndreaptă spre televiziunea națională: „Această instituție este publică, plătită din banii noștri”

protest-1140×617

Protestatarii din fața Parlamentului, se îndreaptă spre televiziunea națională pentru „a le reaminti că sunt o televiziune publică, plătită din banii cetățenilor, care nu trebuie să promoveze interesele unor politicieni”. Acțiunea de protest a început din prima parte a zilei, oamenii s-au adunat ascultând cântece patriotice și scandând lozinci antiguvernamentale, prin care cer anularea modificării sistemului electoral de alegere a deputaților.

Liderii fracțiunilor politice care au organizat protestul, PPDA și PAS, au ținut discursuri în fața mulțimii, menționând că trăim într-un mediu al audiovizualului capturat.

Noi nu vrem o astfel de guvernare. Partidul care-și zice democrat ucide democrația în fiecare zi. Astăzi mergem la televiziunea națională, să le amintim că este o televiziune publică și nu trebuie să reflecte interesele cuiva. Atât timp cât mergem împreună avem putere să reușim”, a menționat Sandu.

Trăim într-un mediu al audiovizualului capturat. Să ne cerem dreptul la informare și libera exprimare, pentru că această instituție este plătită din banii noștri, a tuturor”, a menționat Năstase.

 

În fața Parlamentului a fost votată o rezoluție de către protestatari, prin care aceștia cer oferire în grila de emisie a televiziunii naționale loc și pentru materialele opoziției, cel puțin odată în săptămână, în orele de maximă audiență.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente