/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ 2 milioane de lei - amenda aplicată pentru trei întreprinderi care au trucat o licitație de reparația a drumurilor

missing
17 septembrie 2017, ora 12:26

Este vorba despre S.C. „Ecosem Grup” S.R.L., S.C. „Irinda Prim” S.R.L. și „Litarcom” S.R.L., care au avut o înțelegere de carte în cadrul licitației privind achiziționarea lucrărilor de reparație a drumului public de acces spre satul Doltu.

Astfel, acțiunile acestora au dus la mimarea concurenței  în cadrul procedurii de licitație și la majorarea artificială a prețurilor cu aproximativ 27 %.

Amenda stabilită urmează să fie achitată în decurs de 60 zile în bugetul de stat. Întreprinderile urmează să achite următoarele amenzi:

– „Ecosem Grup” S.R.L. – 5.032,16 lei,
– „Irinda Prim” S.R.L. – 917.749,97 lei
– „Litarcom” S.R.L. – 1.099.429,01 lei.

Menționăm că, în conformitate cu prevederile legislației în domeniul concurenței sunt interzise, orice acorduri între întreprinderi sau asociaţii de întreprinderi, orice decizii ale asociaţiilor de  întreprinderi şi orice practici concertate  care au ca obiect sau efect împiedicarea, restrîngerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa Republicii Moldova sau pe o parte a acesteia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram