18:02:55 23.04.2024
Stiri

REŢETĂ // Nuci umplute cu crema de rom - desertul COPILĂRIEI tale!

Știri 17.09.2017 10:01 Vizualizări5796 Autor: Ziarul National
REŢETĂ // Nuci umplute cu crema de rom - desertul COPILĂRIEI tale! Sursa: mooza.ro


Nuci umplute cu cremă de rom, un deşert care va fi întotdeauna căutat şi apreciat. Fragedele nuci umplute cu cremă de rom sunt prăjiturile pe care cu toţii le cunoaştem. Nucile umplute sunt acele prăjituri de casă pe care oricine le va prefera în locul unui desert mult mai sofisticat.

Umplutura de rom şi nucă din belșug pare să fie punctul de rezistenţă al acestor nuci delicioase şi cu cât se vor regăsi din belşug în crema nucilor, cu atât acestea vor fi mai reuşite.

Ţine cont că, pentru a prepara nuci umplute cu cremă de rom, ai nevoie de o formă specială pentru nuci.

Ingrediente:

Pentru cojile de nuci:
3 ouă
250 de grame de unt
600 grame de făină
1 plic praf de copt
100 grame de zahăr
zahăr vanilat

Pentru crema de rom:
120 de grame de biscuiţi simpli
150 de grame de miez de nucă
150 grame zahăr
50 grame unt
2 linguri de cacao
200 ml de lapte
esenţă de rom

Mod de preparare:

Prepară cojile pentru nuci: Amestecă făina cu praful de copt, zahărul, zahărul vanilat şi făina, adaugă apoi ouăle. Frământă aluatul până când devine elastic, apoi lasă-l câteva ore la frigider.

După ce aluatul a stat la rece, formează din el biluţe (aprox. 5 grame) şi începe să coci cojile.
Forma de nuci se unge cu grăsime şi se lasă puţin să se încingă. Pune apoi biluţe în fiecare alveolă, închide formă şi lasă-o pe foc timp de două minute, timp în care va trebui să întorci forma pe ambele părţi cât mai des. Poţi deschide formă pentru a vedea cât s-au copt.

După ce ai făcut cojile pentru nuci, lasă-le să se răcească apoi curăță marginile şi încercă să fie toate cât mai uniforme şi să semene cu nişte coji de nuci „adevărate”. Surplusul de pe margine se va folosi la cremă.

Prepară crema de rom: Macină biscuiţii şi nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie. Amestecă biscuiţii măcinaţi, nucile, cacao, zahărul şi surplusul de la coji.

Pune laptele la încălzit, adaugă peste el untul şi lasă-l să se topească. Toarnă amestecul peste compoziţia de biscuiţi şi nuci, adaugă romul şi amestecă pentru a se omogeniza toate ingredientele.

Umple fiecare jumătate de coajă cu crema de rom şi lipeşte apoi două câte două. La final, poţi trece nucile prin zahăr pudră.

Sursa: mooza.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md