Ungaria, replică pe măsură după avertismentul Angelei Merkel privind criza migranților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ungaria dă dovadă de o ,,solidaritate excepţională” faţă de Germania în condiţiile în care contribuabilii ungari plătesc pentru a proteja graniţele ţării, protejând astfel Germania împotriva imigraţiei ilegale, a declarat sâmbătă ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, în legătura cu un interviu acordat de cancelarul Angela Merkel pentru două ziare germane, relatează MTI, potrivit agerpres.ro.

,,Ungaria a cheltuit peste 800 de milioane de euro pentru protecţia frontierelor şi nu a primit niciun ajutor”, a spus Szijjarto.

El a salutat totodată sprijinul în creştere pentru poziţia Ungariei în ceea ce priveşte migraţia în ultimii doi ani.

,,Guvernul ungar a spus de la început că nu este nevoie să fie aduse probleme aici, ci să se ofere ajutor în locurile unde există probleme”, a spus el, referindu-se la migranţii care fug din zone de conflict pentru a ajunge în Europa.

Ministrul a subliniat că Germania este un partener economic important pentru Ungaria.

,,Companiile germane iau o mare parte din fondurile UE destinate Ungariei, însă nu ne deranjează pentru că ei angajează cetăţeni ungari, aşa că situaţia este favorabilă pentru toată lumea”, a spus el.

Într-un interviu acordat Nordwest Zeitung şi Passauer Neue Presse, cancelarul german Angela Merkel a declarat că Ungaria s-ar putea confrunta cu consecinţe financiare dacă sfidează decizia Curţii Europene de Justiţie (CEJ) în legătură cu cotele obligatorii de imigranţi.

,,Oricine respinge această solidaritate trebuie să accepte că nu va fi fără consecinţe, inclusiv pentru negocierile privind viitorul sprijinului financiar”, a declarat Merkel pentru publicaţia Nordwest Zeitung.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...