Poliţia se mobilizează: în capitală vor avea loc mai multe evenimente!

Poliția sporeşte măsurile de asigurare a ordinii publice și supraveghere a circulației rutiere în cadrul evenimentelor ce se vor desfăşura pe parcursul zilei de astăzi în capitală.

Vor fi dislocate mai multe echipaje și de patrulare mobilă care vor dirija fluxul participanţilor la trafic şi vor redirecţiona deplasarea transportului pe parcursul desfăşurării manifestărilor.

Astfel, polițiștii  vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale între orele 09:00-16:00, la Campionatul mondial ”Poliatlon Bodyguard”.

La ora 12:00,  Comunitatea motocicliștilor din  Moldova, va desfășura o paradă a motocicletelor cu genericul ”Chișinău Gentlemans Ride 2017”.

Începând cu ora  12:00, în fața Parlamentului RM va fi organizat un miting antiguvernamental care va continua cu un marș pe străzile capitalei.

Între orele 15:00-23:00, în parcul Dendrarium va fi organizat un eveniment cultural-artistic.

În vederea  asigurării bunei desfăşurări a manifestaţiilor, precum şi întru crearea climatului de siguranţă tuturor organizatorilor și participanţilor la evenimentele de mâine, Poliția recomandă cetățenilor:

– să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale forțelor de ordine;

– să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea pașnică a evenimentelor şi de la incitarea la astfel de acţiuni;

–  să se conformeze indicațiilor inspectorilor de patrulare care vor dirija circulația rutieră;

– în timpul evenimentelor să nu deţină arme, obiecte explozive, substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor;

– să evite apariția în stare de ebrietate în zonele de agrement și locurile de odihnă în masă a populației;

– să își supravegheze în permanență copiii, pentru a nu admite ca aceștia să fie supuși unor evenimente neplăcute.

În cazul apariției oricărei situații de risc, Poliţia recomandă să apeleze la ajutorul echipei de patrulare, a celui mai apropiat sector sau post de poliţie sau la  numărul de telefon 902.

Poliţia a precizat că forțele de ordine se vor afla în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât evenimentele care vor avea loc “să se desfășoare fără abateri de la legislație”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.