Luăm această campanie de denigrare şi de persecuţie împotriva oamenilor din Platforma DA ca pe o invitaţie la război. Ei ne cheamă pe tărâmul lor banditesc. Ei ne vor violenţi. Ei vor să recurgem la mijloacele criminale. Nu vom face acest lucru, vom rezista. Vom rămâne în continuare cei mai paşnici oameni ai acestui pământ. Vom fi în continuare civilizaţi, democratici. Vom îndemna lumea să iasă cât mai mult la protest, să se pătrundă de gravitatea lucrurilor care se produc în Republica Moldova, de gravitatea circumstanţelor în care un om ajunge în puşcărie şi moare, gravitatea a ceea ce se întâmplă în satele noastre, acolo unde bântuie grupări de hoţi sub privirile acestei guvernări criminale”, a declarat Andrei Năstase.

Preşedintele Platformei DA a chemat oamenii să se consolideze şi să iasă masiv la protestul de astăzi din faţa Parlamentului.

„Nu vom accepta chemarea guverării la activităţi ce nu ne caracterizează. Noi vom rămâne ceea ce suntem, oamenii demnităţii şi adevărului. Sunt sigur că doar consolidaţi, doar uniţi vom reuşi să scăpăm o dată şi pentru totdeauna de acest binom Plahotniuc-Dodon şi să punem ţara pe făgaşul normalităţii astfel ca copiii noştri să ne vorbească doar de bine”, a adăugat liderul Platformei DA.

Precizăm că persecuţiile asupra activiştilor Platformei Demnitate şi Adevăr au căpătat o amploare fără precedent în ultima perioadă. Formaţiunea acuză că în comiterea acestor atacuri au fost implicate mai mute instituţii de stat şi media controlate de Plahotniuc. Doar în ultimele câteva zile au fost supuşi unor persecuţii total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbiţchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev, alţi membri şi simpatizanţi ai Platformei DA.

Potrivit conducerii Platformei DA, campania de hărţuire, intimidare şi denigrare este o tentativă a guvernării de a înfricoşa cetăţenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranţa că acţiunea populară nu va avea anvergura scontată. Or, este dovedit faptul că ţintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilităţi clare pentru a asigura buna organizare şi desfăşurare a protestului, spun reprezentanţii formaţiunii.