Consiliul de Securitate al ONU se va reuni joi pentru a discuta despre amenințarea nucleară nord-coreeană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Miniștrii de externe din țările membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta despre proliferarea armelor de distrugere în masă și despre amenințarea reprezentată de Coreea de Nord, relatează sâmbătă AFP citând surse diplomatice.

Reuniunea, care va avea loc la propunerea Statelor Unite, se va desfășura în cadrul Adunării Generale a ONU de la New York.

Scopul reuniunii „este de a discuta modalitățile prin care Consiliul de Securitate poate îmbunătăți punerea în aplicare a rezoluțiilor adoptate, cu scopul de a împiedica proliferarea celor mai periculoase arme din lume”, se arată într-un document SUA referitor la reuniune, care face referire la „cei mai periculoși actori la nivel mondial”.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni în unanimitate și la inițiativa SUA cea de-a opta rezoluție privind sancțiuni împotriva Coreei de Nord, care interzice exporturile de textile nord-coreene și reduce aprovizionarea sa cu petrol, ca măsuri la testul nuclear realizat de Phenian pe 3 septembrie.

Reuniunea de joi se va desfășura la nivel ministerial și vizează să sublinieze unitatea existentă la nivel mondial împotriva regimului nord-coreean, au explicat diplomați.

Vineri, Coreea de Nord a efectuat un nou tir cu rachetă împotriva Japoniei, ca răspuns la sancțiunile recente ale ONU, denunțat de Consiliul de Securitate ca fiind „extrem de provocator”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...