Forțele Democratice Siriene, sprijinite de SUA sunt vizate de lovituri aeriene rusești

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele Democratice Siriene (FDS), o alianță arabo-kurdă sprijinită de Washington care luptă împotriva grupării Statul Islamic în Siria, au acuzat sâmbătă Rusia, aliat al regimului de la Damasc, că le-a bombardat pozițiile din provincia Deir Ezzor din estul țării, relatează AFP și Reuters.

Este pentru prima dată când Forțele Democratice Siriene afirmă că au fost ținta raidurilor aeriene rusești. FDS a acuzat în trecut regimul sirian că le-a bombardat pozițiile în provincia vecină Raqqa.

Sâmbătă, raiduri aeriene rusești și ale regimului sirian au vizat FDS în provincia Deir Ezzor, ultima provincie aflată în mâinile grupării Statul Islamic în Siria, unde au loc ofensive separate ale regimului și forțelor FDS pentru a alunga organizația jihadistă.

Ofensiva forțelor pro-regim sprijinite de aviația rusă se concentrează pe orașul Deir Ezzor, capitala provinciei cu același nume.

FDS, o alianță de luptători arabi și kurzi sprijiniți de aviația americană, urmărește să-i alunge pe jihadiști din estul provinciei. Capitala se află în vestul provinciei.

„Forțele noastre au fost vizate în această dimineață (sâmbătă) de un atac lansat de forțele aeriene rusești și de cele ale regimului sirian în zona industrială”, la nord-est de orașul Deir Ezzor, a informat FDS într-un comunicat. „Șase dintre luptătorii noștri au fost răniți”, se precizează în comunicat.

„În momentul în care forțele noastre obțin victorii importante împotriva SI în Raqqa (nord) și în Deir Ezzor (…), unele părți încearcă să împiedice avansul trupelor noastre”, a acuzat FDS, referindu-se la forțele regimului sirian și aliatul lor Rusia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...