„Încă o zi cu Oamenii. Alături de grijile lor. Dar şi cu soluţii pentru ei. Am vizitat în cadrul echipei Platforma DA satul Puhăceni din raionul Anenii Noi, situat pe malul Nistrului. Am văzut zeci de kilometri de drumuri distruse de camioanele care transportă nisip din cariera cu statut juridic incert. Toţi şoferii, după ce citesc inscripţia Drum Bun la ieşirea din sat, fărâmă autovehicule pe acest traseu şi în permanenţă merg cu riscul sporit de accidente. Un grup de activişti civici din localitate deja de mai mult timp duc o luptă juridică şi protestatară împotriva distrugerii infrastructurii satului şi poluării mediului. Platforma DA a venit cu nişte propuneri concrete pe acest subiect şi este gata să acorde şi în continuare asistenţă acestui grup de iniţiativă”, a spus Alexandru Slusari.

„Am vorbit cu sute de oameni la piaţă, care este organizată în condiţii insalubre. Nu ne-a încurcat nimic, nici chiar încercările primarului să ne deconectreze de câteva ori energia electrică la microfon. Niciun interlocuitor nu ne-a întrebat despre candidatul în funcţia de ministru al apărării şi nu s-a interesat ce fac militarii noştrii în Ucraina. Ping-pongul jucat de tandemul Plahotniuc - Dodon îi revoltă la culme pe cetăţenii noştri. Alegătorii lui Dodon mai au încă puţină încredere în el, însă tot mai mult simt că au fost păcăliţi şi că preşedintele nu are de gând să lupte cu regimul şi că pe el mai mult îl interesează reconstrucţia şi reparaţia dubioasă a vilei de la Condriţa şi clădirii preşedinţiei”, a declarat vicepreşedintele Platformei DA.

În cadrul întrevederii s-a discutat şi despre problemele social-economice cu care se confruntă cetăţenii acestei ţări.

„Vă daţi seama că la piaţă vin oameni cu diferite viziuni politici. Însă toţi sunt îngrijoraţi de problemele social-economice, despre care ne doare deja limba să vorbim. Sărăcia, pensiile ruşinos de jalnice, lipsa locurilor de muncă cu salarii decente, corupţia mare în ţară şi mică în piaţa la Puhaceni sau Anenii Noi, migraţia accelerată”, a punctat Slusari.

„Doi bunei au venit cu un nepot de şase ani, care face parte din cei peste 40 de mii de copii ce cresc fără ambii părinţi. Bunelul nici nu cunoaşte exact localităţile din străinătate unde muncesc părinţii copilului. Ştie doar ţările. A câta oară am auzit revolta pensionarilor minţiţi de guvernare în privinţa majorării pensiilor cu 37 %. Mai mult ca atât, un domn, Boris Plămădeală, care a lucrat 41 de ani în agricultură, ne-a informat că a ieşit la pensie în mai anul curent. A auzit promisiuni dulci de la Guvern că cei, care vor fi pensionaţi după întrarea în vigoare a aşa - zisei reforme de pensii, vor primi pensiile duble cu valorizarea venitului asigurat pentru toată perioada de muncă. Iată acest domn are pensia de doar 961 de lei”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată s-a vorbit şi despre soluţionarea acestora.

„Platforma DA a prezentat pe înţelesul oamenilor conceptul nostru de reformare a sistemului de pensii, care se bazează pe următorii piloni: micşorarea vârstei de pensie până la plafoanele 57 - 62 de ani, asigurarea pentru toţi vârsnicii a unei pensii nu mai mici de minimul de existenţă, obligarea tuturor categoriilor de populaţie să achite contribuţiile de asigurări sociale, oprirea tuturor furturilor în cadrul bugetului public naţional, crearea mai multor locuri de muncă, stimularea businessului legal, combaterea intransigentă a economiei tenebre şi crearea pentru prima etapa de reformă a fondului special social cu încasarea veniturilor de la impozitarea offshorurilor, viciurilor şi luxurilor. La fel, am informat oameni despre viziunile formaţiunii noastre privind protejarea producătorului autohton, sprijinirea businessului mic şi mijlociu, susţinerea fermierilor, reformarea justiţiei şi combaterea corupţiei mari cu confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicit. În special, am menţionat programul Platformei referitor la industrializarea la scară mică în domeniul industriei alimentare, care prevede crearea cu suportul statului a mai multor mini fabrici moderne în zonele rurale pentru procesarea producţiei agricole”, a spus vicepreşedintele Platformei DA.

„Dar cel mai important lucru pentru mine a fost la final. În cadrul discuţiilor cu satenii s-au apropiat trei domni, care au vocifirat teoria veche, dar, cu regret, foarte răspândită, precum că toţi politiceni sunt hoţi şi doresc doar să ajungă la putere. Asta este dezideratul actual al lui Plahotniuc. Holdingul lui, dincolo de ponegrirea opoziţiei reale, mai emană special în societate spiritul de disperare, deznădejde şi dezamăgire. Toţi sunt răi, este egal cu formula - lăsaţi-mă pe mine, pe Plahotniuc. Iată după 3 ore de discuţii aceşti trei cetăţeni s-au apropiat de noi. Am făcut poza comună şi ei au menţionat că şi-au schimbat părerile şi văd speranţa în Platforma DA şi Andrei Năstase. Acest lucru a fost cea mai mare distincţie pentru mine în urma întâlnirii de azi”, a conchis Alexandru Slusari.