Cum reușesc francezii să aibă cea mai mică greutate corporală pe cap de locuitor

Foto: Glamour

Când vine vorba de dieta franceză, alte naţionalităţi devin puţin invidioase. Francezii par să bată recordurile când vine vorba de sănătatea lor, ţara lor aflându-se în topul celor mai longevive populaţii.

Dieta franceză este că aceasta contrazice tot ce s-a spus despre alimentaţia sănătoasă. Fenomenul este adesea denumit paradoxul francez, scrie cheatsheet.com. Francezii îşi păstrează mai uşor greutatea corporală optimă Paradoxul este că, în ciuda alimentelor care îi fac celebrii (carnea roşie, brânza, baghetele, ciocolata şi vinul roşu), francezii au rate mult mai scăzute de obezitate decât SUA.

Potrivit cercetărilor Institutului Montignac, francezii au cea mai mică greutate corporală medie pe cap de locuitor din lumea occidentală, în ciuda pasiunii lor pentru mâncare. Secretul francezilor: savurează mâncarea Adevărul este că sunt mulţi factori care contribuie la modul în care francezii se păstrează în formă. Dar ceea ce contează cel mai mult nu este mâncarea în sine, ci modul în care aceştia mănâncă. Francezii mănâncă încet şi metodic, savurând fiecare înghiţitură. Dr. Jean-Michel Cohen, autorul cărţii „Dieta pariziană“, susţine că mănâncatul fără a acorda atenţie alimentelor este o greşeală care duce la obezitate, scrie adevarul.ro. 

„Bucură-te de aspect, miros şi savoare. Când mănânci trebuie să te bucuri“, spune Cohen. „Avem nevoie de 10 minute pentru a ajunge la senzaţia de saţietate, deci dacă nu ne oprim din mâncat, este posibil să ajungem să consumăm mai mult decât avem nevoie“, adaugă specialistul. Calitatea, un factor important Francezii iubesc brânzeturile şi baghetele proaspete, dar niciodată nu vor alege alimente ieftine, procesate în dieta lor.

În Franţa se pune foarte mult accentul pe calitatea alimentelor şi a aromei acestora. Este unul dintre motivele pentru care francezii consumă mai puţine calorii.

Atunci când alimentele nu sunt suficient de aromate, trebuie să mâncăm mai mult pentru a atinge senzaţia de saţietate. Francezii consumă un mic dejun uşor, prânzul este cea mai importantă masă a zilei, iar cina este servită în cantităţi rezonabile. Acesta este şi motivului pentru care francezii nu se confruntă cu problema poftei de dulce, reuşind să evite „criza de după-amiază“, reacţie a scăderii nivelului de zahăr din sânge.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente