Mai mulţi lupi au atacat o turmă de oi din satul Tomai!

Mai mulți lupi au fi atacat o turmă de oi din satul Tomai, raionul Ciadîr-Lunga, a informat Inspectoratul de Poliție din UTA Găgăuzia. Cazul a avut loc la o stână situată în partea de nord-est a satului, în noaptea de 14 spre 15 septembrie.

”Câțiva lupi au atacat o stână de oi, care aparținea unui locuitor din satul Tomai şi au devorat trei oi și o capră”, au anunţat oamenii legii.

De notat că, pe parcursul ultimilor ani, asemenea cazuri au mai fost înregistrate în raioanele Ungheni, Teleneşti şi Şoldăneşti. La începutul anului curent, în raionul Floreşti lupii au atacat o stână, unde au devorat 7 oi şi au sufocat alte 40 de animale.

Specialiştii în domeniu afirmă că pe teritoriul republicii sunt patru–cinci haite de lupi, însă iarna numărul lor creşte din cauza lupilor care imigrează din România şi Ucraina în căutarea hranei.

Oamenii legii recomandă locuitorilor satelor să nu-şi lase animalele domestice pe păşune peste noapte, iar atunci când pasc, animalele trebuie să fie însoţite de cineva. Lupul atacă doar în cazul în care animalul domestic este singur. De asemenea, proprietarii de animale trebuie să-şi întărească curţile, în special ocoalele.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.