Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Directorul Întreprinderii de Stat „Moldatsa”,…

Directorul Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, care recent a făcut zob mașina de serviciu, a fost demis

Directorul Întreprinderii de Stat „Moldatsa”, Vadim Gugea, a fost eliberat din funcție printr-un ordin al ministrului Economiei și Infrastructurii semnat astăzi, 15 septembrie 2017. În ordin se menționează că decizia a fost luată în scopul executării Hotărârii Judecătoriei Chișinău din septembrie 2017, având în vedere declararea nulă a Ordinului Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din 14 martie 2017, condus la acea dată de Iurie Chirinciuc, cu privire la numirea în funcție, precum și în contextul declarării nule a Contractului individual de muncă între fondator și administratorul ÎS „Moldatsa” din 14 martie 2017. 

Potrivit unui comunicat de presă, Ministerul Economiei și Infrastructurii urmează să organizeze un concurs public privind desemnarea unui nou administrator al întreprinderii de stat „Moldatsa”.

ZdG a scris recent că mașina întreprinderii „Moldatsa”, condusă de Vadim Gugea, a fost implicată într-un accident rutier. Automobilul, o Toyota Highlander,  cumpărată de fosta conducere „Moldatsa”, în 2014, cu suma de 720 de mii de lei, a fost grav avariat și nu a fost deocamdată reparat.

Într-un demers semnat de compania de asigurări „Transelit”, cea la care este asigurată mașina întreprinderii de Stat „Moldatsa”, se menționează că Vadim Gugea, cel care se afla la volanul mașinii, ar fi consumat „substanțe stupefiante”.

„La 08.07.2017, cetățeanul Gugea Vadim, fiind implicat în accident rutier, a fost supus exeminării medicale la Dispensarul Republican de Narcologie, în privința căruia a fost întocmit procesul verbal nr. 154 al examinării medicale de constatare a faptului de consumare a alcoolului, stării de ebrietate și a naturii ei. Conform concluziei procesului verbal sus-numit, s-a constatat faptul că cet. Gugea Vadim a consumat substanțe stupefiante (Substanță din categoria drogurilor, n.r.). Având în vedere necesitatea regularizării cazului asigurat, vă rugăm să ne informați despre natura substanțelor identificate în aerul expirat și mediile biologice ale organismului ca urmare a recoltării probelor, precum și să confirmați/infirmați faptul că la data de 08.08.2017, cet. Gugea Vadim se afla în stare de ebrietate sau sub influența stupefiantelor”, se precizează în demersul adresat Dispensarului Republican de Narcologie, semnat de Nicolae Ciumac, directorul general al Transelit.

Îniante să ajungă șef la „Moldatsa”, Vadim Gugea a fost director executiv al firmei „Euroatlant”, fondată de ex-ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care l-a și numit în funcție pe Gugea. Ordinul de numire a lui Gugea la șefia Î.S „MoldATSA”, singurul furnizor de servicii de aeronavigaţie în R. Moldova, a fost semnat de  Chirinciuc la 14 martie 2017.

 

Citiți și: