Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Agenți economici nemulțumiți de costurile…

Agenți economici nemulțumiți de costurile Zilei Naționale a Vinului

Mai mulți agenți economici care urmează să participe la Ziua Națională a Vinului, din acest an, se declară nemulțumiți de prețurile ridicate pentru arendarea spațiului din centrul Chișinăului.  Deși, nu a fost semnat încă niciun contract și decizia finală va fi luată la finalul următoarei săptămâni, agenții susțin că le sunt cerute sume de până la 7 000 de lei pentru un metru liniar de spațiu. Potrivit acestora, suma este exagerată, mai ales că, în anii precedenți, prețul pentru arendarea spațiului era de două ori mai mic.

Prețurile pentru desfășurarea evenimentului sunt stabilite de către Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV). Experta în marketing ONVV, Parascovia Ignat, afirmă că suma indicată de agenții economici este exagerată, întrucât decizia finală va fi luată la sfârșitul următoarei săptămâni. „Creșterea sumei este cauzată de faptul că în acest an ziua vinului va fi organizată sub aspect eco, toți agenții trebuie să aibă marfă de proximitate, produse de proviniență autohtonă, bucate tradiționale, veselă din hârtie, iar plasticul trebuie evitat”.

Experta mai susține că, deși suma pentru arenda spațiului a fost majorată, fiecare participant are posibilitatea de a alege ceva mai puțin costisitor. Astfel, pentru producătorii de la periferie, prețurile vor fi de 3 000 mii de lei, iar pentru cei din centru, ar putea ajunge la 6 000 de lei metru liniar.

În acest an, sărbătoarea dedicată vinului va fi organizată de „Media Show Group”. Compania va fi responsabilă de repartizarea agenților potrivit planului aprobat de ONVV, de logistică și de buna desfășurare a sărbătorii.

Ziua Națională a Vinului, ajunsă la cea de-a 16-a ediție, se va desfășura în acest an pe 7-8 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Sărbătoarea tradițiilor va întruni 43 de producători autohtoni de vinuri din R. Moldova și se va desfășura cu genericul „Păstrăm legenda vie”. Timp de două zile, în inima Chișinăului vor fi amenajate standuri expoziționale ale producătorilor de vin, târgul meșterilor populari, Școala Vinului, Teatrul Gastronomic, un nou stand dedicat consumului moderat, o zonă dedicată alimentației publice și o scenă impunătoare.