(infografic) Veniturile cetățenilor Moldovei au crescut cu 9.8%. Trasferurile din străinătate rămân o sursă importantă

bani
Foto: bnm.org

Biroul Naţional de Statistică informează, că în trimestrul II 2017 veniturile disponibile ale populaţiei au constituit în medie pe o persoană pe lună 2227,6 lei, fiind în creştere cu 9,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. În termeni reali, cu ajustarea la indicele preţurilor de consum, veniturile populaţiei au înregistrat o creştere de 2,5%.

Veniturile din activitatea salarială reprezintă cea mai importantă sursă de venit, 43,2% din veniturile totale disponibile, contribuţia acestora fiind în creştere faţă de trimestrul II 2016 cu 2,1 puncte procentuale (vezi anexa, tabelul 1).

În trimestrul II 2017 prestaţiile sociale au contribuit la formarea veniturilor gospodăriilor în proporţie de 22% sau cu 0,6 puncte procentuale mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Veniturile obţinute din activităţile pe cont propriu reprezintă 13,8% din veniturile populaţiei, inclusiv 7,3% sunt veniturile din activitatea individuală agricolă, iar 6,5% – veniturile din activitatea individuală non-agricolă.

Transferurile băneşti din afara ţării rămîn a fi o sursă importantă pentru bugetul gospodăriilor. În medie, acestea reprezintă 17,7% din total venituri, iar contribuţia acestora este cu 0,5 puncte procentuale mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.veninturi

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente