Actualitate

ATAC TERORIST în METROUL din Londra. Un dispozitiv improvizat a EXPLODAT şi a împrăştiat o substanţă necunoscută. 18 persoane au fost rănite / FOTO, VIDEO

UPDATE 15:47 Explozia de la staţia de metrou a fost declanşată de un dispozitiv improvizat

Explozia care a avut loc vineri la staţia de metrou londoneză Parson Green a fost declanşată de un dispozitiv improvizat, iar serviciul britanic de informaţii interne, MI5, participă la investigarea incidentului, a anunţat Poliţia Metropolitană din Londra, relatează site-ul publicaţiei The Guardian.

„La ora 8.20 în această dimineaţă, la staţia de metrou Parsons Green, a avut loc o explozie într-o garnitură de metrou. Apreciem că a fost vorba despre o detonare a unui dispozitiv exploziv improvizat. După cum aţi văzut, există rapoarte privind 18 persoane rănite. Cele mai multe dintre răni sunt arsuri. Locul incidentului rămâne în prezent închis, iar investigaţia continuă. Există multe întrebări urgente în curs de soluţionare, iar sute de detectivi implicaţi verifică înregistrările camerelor de supraveghere, fac o anchetă criminalistică şi discută cu martorii. Această investigaţie este susţinută de colegii noştri de la MI5, care au venit cu expertiza lor în domeniul informaţiilor. Locuitorii Londrei se pot aştepta la o prezenţă sporită a poliţiei, în special în sistemul de transport, de-a lungul zilei", a declarat comisarul de poliţie Mark Rowley.

UPDATE 12:58 Explozia care a avut loc vineri la staţia de metrou londoneză Parson Green este investigată ca fiind un incident terorist, a anunţat Poliţia Metropolitană din Londra, relatează site-ul BBC News.

Comisarul de poliţie Neil Basu, coordonatorul unităţii antiteroriste din Londra, a declarat incidentul ca fiind unul cu caracter terorist. Acesta a precizat că nu poate confirma deocamdată cauza sau sursa declanşării exploziei.

Poliţia a confirmat că mai multe persoane au fost rănite, dar nu a oferit un număr exact al victimelor.

UPDATE 11:37 Serviciile de intervenţie au sosit la faţa locului, iar mai multe imagini arată cum persoanele rănite primesc îngrijiri medicale în afara staţiei de metrou

Nu există deocamdată nicio informaţie oficială în legătură cu natura incidentului, dar poliţiştii au anunţat că au primit mai multe apeluri de urgenţă.

Poliţia Metropolitană a anunţat că forţe armate, pompieri şi mai multe ambulanţe au fost trimise la locul incidentului. Un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din Londra a precizat că incidentul a fost raportat la ora locală 08:21 (10:21, ora României).

Potrivit unor imagini publicate pe Twitter, ar fi vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat care a fost plasat în interiorul unei găleţi din plastic de culoare albă, învelită într-o pungă din plastic.
 
UPDATE 11:29 Oamenii s-au călcat în picioare încercând să se salveze

Un martor a declarat că a văzut mai mulţi oameni răniţi, având în mod evident că au fost călcaţi în timp ce încercau să scape.

Bărbatul de 53 de ani a spus că: "brusc a existat panică, o mulţime de oameni strigau, ţipau”.

Pe platformă era o femeie care spunea că a văzut o pungă, un bliţ şi un bubuit. Am văzut mai multe femei plângând, au fost multe strigăte şi ţipete, a existat un pic de agitaţie pe scări care continua pe străzi", a spus el.

Potrivit martorilor, victimele au suferit arsuri faciale după ce o canistră albă a explodat, fără să se cunoască deocamdată provenienţa sa. Alte persoane au fost rănite în urma panicii şi înghesuielii declanşate în staţia de metrou din vestul Londre .

Serviciile de intervenţie au sosit la faţa locului, iar mai multe imagini arată cum persoanele rănite primesc îngrijiri în afara staţiei de metrou.

Nu există deocamdată nicio informaţie oficială în legătură cu natura incidentului, dar poliţiştii au anunţat că au primit mai multe apeluri de urgenţă.

Martorii spun că au văzut persoane cu urme albe pe păr de la cenuşă sau de la substanţa care a explodat.

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *