(VIDEO) Platforma DA acuză persecuții fără precedent în preajma protestului din 17 septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr acuză guvernarea de persecuții fără precedent în preajma protestului din 17 septembrie.

Potrivit președintelui partidului, Andrei Năstase, „doar în ultimele câteva zile au fost supuși unor persecuții total nejustificate Arina Spătaru, Ruslan Verbițchi, Andrei Magalu, Sergiu Cibotari, Constantin Nicolaev, alți membri și simpatizanți ai Platformei DA”.

El susține că principalul motiv al acestor hărțuieli este protestul anti-guvernare organizat la 17 septembrie, dar că există și alte motive.

În primul rând, e vorba de o tentativă jalnică de înfricoșare a cetățenilor în legătură cu protestul masiv preconizat pentru 17 septembrie, în speranța că acțiunea populară nu va avea anvergura scontată. Este dovedit faptul că țintele campaniei de intimidare le reprezintă majoritatea persoanelor care au responsabilități clare pentru a asigura buna organizare și desfășurare a protestului.

În al doilea rând, se repetă situația când Plahotniuc și sculele sale penale comit ilegalități și ponegresc în cel mai mârșav mod Platforma Demnitate și Adevăr tocmai în perioada în care organismele internaționale au comandat un sondaj de opinie ce vizează ratingul partidelor politice și al liderilor lor. Campaniile de denigrare și intimidare sunt pe larg oglindite în presa mogulului psihopat, pentru a demoniza și incrimina oponenții politici, astfel influențând artificial simpatiile și antipatiile politice”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

Formațiunea politică semnalează faptul că „modalitățile de intimidare sunt multiple: percheziții directe la domiciliu, controale la oficii pe motive inexistente, în prezența echipelor de filmare de la Publika TV, urmărire în plină zi, filare, interceptare a convorbirilor telefonice (inclusiv a celor întreținute cu părinții, rudele și prietenii), organizare a diversiunilor (situația creată la Coșcodeni, Sângerei) etc.”.

„Campania de persecuție se extinde și asupra persoanelor care participă la organizarea în teritoriu a întâlnirilor liderilor Platformei Demnitate și Adevăr cu cetățenii deșteptați, dornici să afle adevărul despre situația reală din Republica Moldova. Însă, în ciuda încercărilor insistente de intimidare și defăimare, în cadrul acestor întâlniri de suflet, oamenii ne încurajează și ne susțin. Ei știu că guvernarea lovește în noi atât de disperat, tocmai pentru că anume de noi se teme cel mai mult”, a mai menționat Andrei Năstase.

Membrii Platformei DA au adus și mai multe exemple în care activiști ai partidului au fost supuși persecuțiilor în ultimele zile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...