Actualitate

Cum comunici cu copilul tău, pentru ca în viitor să devină un om de succes?

Există două tipuri de comunicare între părinți și copii, afirmă psihologii

Limbajul „de afaceri” – de exemplu: “îmbracă vesta” “mergem să ne plimbăm” ” nu atinge!”. Când părintii se limitează doar cu atât, această comunicare restrânge dezvoltarea cognitivă a copilului.

Atunci când comunicăm cu copilul fără a simplifica limbajul – adică construim o convorbire între doi participanți cu drepturi depline, creăm un „dans al limbajului”, prin aceasta îi dezvoltăm capacitatea cognitivă şi competenţa de comunicare.

Comunicarea de calitate cu copilul tău, îi oferă o varietate de avantaje. De exemplu, în 2006 un grup de psihologi au făcut un experiment în care mamele trebuiau să discute cu copiii despre diferite evenimente, iar întrebările trebuiau puse astfel încât copilul să-şi focalizeze atenția pe unele detalii ale evenimentului. De exemplu: “Ce facem în ospeție la bunici?”. S-a dovedit că după astfel de discuții copii rețineau evenimentele mult mai bine.

Nu e mai puţin important, atunci când părinții vorbesc deschis cu copilul despre dorinţele sau preferințele lor. În acest caz, chiar şi la copiii mici se dezvoltă abilitatea de a vedea situația cu alţi ochi. Iar acesta este un factor important pentru dezvoltarea competenţei sociale.

Mai mult decât atât, convorbirile zilnice şi interacțiunea călduroasă, informală a părinților cu copii, ajută la consolidarea relațiilor emoționale. Iar ele la rândul lor, ajută copilul să fie mai receptiv, să respecte și să asimileze valorile de care se ghidează maturii.

Abilitatea părinților de a fi sensibili cu copilul şi receptivi la necesitățile lui, este foarte importantă pentru el. Cum arată unele cercetări, dacă în primii ani de viaţă a copilului mama a fost sensibilă şi receptivă, în rezultat copilul are rezultate mai bune la învățătură, iar competenţa lui socială este mai înaltă.

Deasemenea relațiile călduroase cu părinții ajută copilul să-şi dezvolte abilități care îl vor ajuta mai târziu la muncă. De exemplu: capacitatea de a interacționa cu oamenii şi a rezolva conflictele. Apoi mai este şi încrederea în sine, care-i permit omului să fie flexibil când îşi construiește o carieră, să nu-i fie teamă să încerce noi opțiuni și să-şi schimbe conștient domeniul de activitate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *