Ziua Internațională a Democrației a demarat în Parlamentul Republicii Moldova

Ziua Internațională a Democrației a demarat la Parlamentul Republicii Moldova, în dimineața zilei de astăzi, cu două ateliere tematice dedicate egalității de șanse și drepturilor copilului.

Evenimentele sunt organizate în colaborare cu Consiliul pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurării egalității și cu oficiul Avocatului poporului pentru drepturile copilului.

Tematica egalității de șanșe este abordată de circa 50 de participanți, inclusiv deputați, manageri de instituții preuniversitare, funcționari și alte persoane interesate. Atelierul dedicat drepturilor copilului întrunește circa 35 persoane, între care părinți, profesori, copii, specialiști în domeniu etc.

La prânz, Parlamentul va fi vizitat de 100 de copii și femei din localitățile de Nord, Sud și Centu ale țării. Fiecare din acești vizitatori au o poveste în spate despre care vor putea discuta cu deputatele din Platforma parlamentară. Evenimentul este organizat cu sprijinul PNUD și cu participarea oficiilor teritoriale de informare ale Parlamentului din Comrat, Edineț, Leova și Orhei.

Începând cu ora 13:00, angajații instituției legislative vor organiza tururi ghidate ale clădirii Parlamentului pentru toți doritorii. Intrarea se va face în baza unui act de identitate din jumătate în jumătate de oră până la 15.30. Vizitatorii vor putea discuta cu președintele Parlamentului, precum și cu deputații care vor veni în sala plenului pentru a-i saluta.

Săptămâna deschiderii parlamentare va culmina pe 16 septembrie cu lansarea campaniei de educație civică în școli. Parlamentul, cu suportul PNUD Moldova și susținerea financiară a Suediei, a pregătit un kit pentru instituțiile de învățământ din țară care explică prin infografice animate cum funcționează Parlamentul și cum sunt adoptate legile.

Săptămâna deschiderii parlamentare este sprijinită de Proiectul „Consolidarea guvernării parlamentare în Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și finanțat de Guvernul Suediei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.