(VIDEO) Cum sună în apartamentele japoneze sistemul național de avertizare atunci când Phenianul lansează o rachetă balistică

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord a lansat vineri dimineața o nouă rachetă de la o bază de lângă Phenian. Racheta a zburat pe deasupra insulei Hokkaido, din nordul arhipelagului nipon, a anunțat televiziunea publică japoneză NHK.

Tirul a declanșat imediat alertele de urgență în Japonia. Aceste alerte îi avertizează pe locuitori că a fost lansată o rachetă și trebuie să se adăpostească.

Sistemul de avertizare national japonez se numește J-ALERT și a fost lansat în 2007. Sistemul este conceput să informeze rapid locuitorii privind diverse amenințări: rachete balistice, atacuri aeriene sau teroriste, tsunamiuri, cutremure, erupții vulcanice, scrie digi24.ro.

J-ALERT transmite prin satelit semnalul de alarmă către mass-media și cetățeni printr-o rețea națională de difuzoare publice și, în interiorul apartamentelor, printr-o „casetă de apărare”, care seamănă cu un aparat radio.

Potrivit oficialilor japonezi, este nevoie de aproximativ două secunde ca semnalul de alarmă să ajungă de la emițător la receptor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...