11:40:59 19.04.2024
Stiri

Maia Sandu nuanțează declarațiile cu privire la IMPOSIBILITATEA realizării Unirii cu România: „O asemenea decizie poate fi luată doar prin referendum”

Politică 15.09.2017 10:00 Vizualizări2531 Autor: Ziarul National
Maia Sandu nuanțează declarațiile cu privire la IMPOSIBILITATEA realizării Unirii cu România: „O asemenea decizie poate fi luată doar prin referendum”


Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a fost criticată dur de unioniști după declarațiile făcute duminica trecută, în cadrul celui de-al doilea Congres al formațiunii, consideră că „unii din reavoință au reinterpretat mesajele” sale la subiectul Unirii.

„Din păcate, unii dintre unioniștii sinceri au auzit doar aceste reinterpretări tendențioase și s-au simțit ofensați. Îmi pare rău pentru aceasta. Nu am spus că Unirea din 1918 a fost impusă, ci că unirea astăzi nu poate fi impusă. Am spus că UE nu va accepta în componența sa o țară profund coruptă, cu instituții total subordonate intereselor oligarhice, că pentru a ne apropia de România și Uniunea Europeană trebuie să facem puțină ordine. Am mai spus că unirea nu poate să se întâmple ca altă dată, adică ca în 1918, când a fost votată de Sfatul Țării. O asemenea decizie poate fi luată astăzi doar prin referendum”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Citește și: Maia Sandu nu crede că UNIREA cu România poate avea loc „astăzi sau mâine”: „Este NEREALIST”

Politiciana susține că pentru ea și colegii săi din PAS contează toți oamenii și nu doar cei care optează pentru Unirea cu România. „Fiecare om din R. Moldova contează, fie că vrea reunirea cu România, fie că vrea în NATO, fie că vrea în UE sau în Uniunea Euroasiatică. Am decis să fim în PAS, pentru că ne pasă de toți cetățenii. Unirea este pentru mulți un vis, o speranță care face parte din conștiința lor. Un lucru demn de tot respectul. Am mai spus în repetate rânduri: Unirea poate fi făcută doar printr-un proces democratic, prin voința exprimată de majoritatea cetățenilor”, a subliniat acesta.

Sursa citată mai afirmă că nici Unirea, nici integrarea europeană nu pot fi realizate până nu vom avea un stat de drept, funcțional și prosper, în care drepturile și libertățile cetățenilor să nu fie îngrădite, în care vocea fiecărui cetățean să poată fi auzită.

„Iar proiectele comune în diverse domenii sunt concrete, realiste și pot fi făcute, dacă există voință. Despre proiecte comune cu România, în toate domeniile, vorbește programul politic al PAS: stimularea comerțului și investițiilor, asigurarea securității energetice prin interconectarea conductelor de gaze naturale și a rețelelor electrice la cele ale UE, armonizarea legislației naționale la acquis-ul comunitar, rezolvarea unui șir de probleme ce țin de protecția mediului, promovarea turismului, promovarea energiei regenerabile, dezvoltarea proiectelor comune în domeniul educației și culturii. Asta promitem și asta vom face”, a conchis Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md