Siegfried Muresan, despre adevărații prieteni și dușmani ai Republicii Moldova şi ai președintelui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce Federația Rusă impunea restricții şi embargouri pentru produsele moldoveneşti, Uniunea Europeană a sprijinit Republica Moldova ca un adevărat prieten, ridicând cotele la importul de fructe şi a eliminat complet cotele la importul de vinuri, asigurând, astfel, supraviețuirea întreprinzătorilor şi a fermierilor moldoveni, spune eurodeputatul Siegfried Muresan.

„În timp ce Uniunea Europeană a alocat 746 de milioane de euro ajutoare pentru Republica Moldova în perioada 2014 – 2020, embargourile din 2006 și 2013, dar și alte restricții impuse de Federația Rusă la exporturile de vinuri moldovenești pe piața rusească au provocat Republicii Moldova pierderi de peste 1,2 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari), potrivit unei analize realizate de Oficiul Național al Viei și Vinului. La aceste pagube se mai adaugă peste 80 de vinării falimentate și reducerea cu peste 80.000 de hectare a suprafețelor plantațiilor de viță-de-vie, tot ca urmare a restricțiilor impuse de Federația Rusă, pe care președintele Igor Dodon o consideră printre cei mai apropiați prieteni”, spune Mureşan.

Potrivit acestuia, în tot acest timp în care Federația Rusă a lăsat economia Republicii Moldova fără una dintre principalele surse de venit, Uniunea Europeană a sprijinit Republica Moldova ca un adevărat prieten. „UE a ridicat cotele la importul de fructe din Republica Moldova şi a eliminat complet cotele la importul de vinuri, asigurând, astfel, supraviețuirea întreprinzătorilor şi a fermierilor moldoveni”, spune eurodeputatul.

Mureşan declară, în context, că avem încă o dovadă clară despre cine sunt adevărații prieteni ai Republicii Moldova, „cei care vor să facă din această țară un aliat puternic în interiorul Europei, și cine sunt dușmanii, îmbrăcați în piei de oi, care vor o țară slabă, sărăcită și supusă intereselor geopolitice ale Rusiei”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...