Lumea în starea de alertă, după acţiunea militară a Coreei de Nord. Reuniune de urgenţă la ONU

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni de urgență vineri după un nou tir de rachetă nord-coreean, a informat președinția acestuia, potrivit AFP.

Reuniunea va începe la orele 15.00 (19.00 GMT), a adăugat președinția etiopiană a Consiliului de Securitate. Un diplomat a precizat că aceasta se va desfășura cu ușile închise.

Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă balistică cu rază medie de acțiunea deasupra Japoniei care s-a prăbușit în mare la est de arhipelagul nipon, a informat Comandamentul operațiunilor militare americane din Pacific.

Kim Jong Un recidivează. Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă care a traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, anunță BBC. Reamintim că pe 3 septembrie, un cutremur de 6,3 pe scara Richter a avut loc în Coreea de Nord dupa ce Kim Jong Un a efectuat un al şaselea test nuclear.

Vineri dimineață, racheta a fost lansată de lângă Phenian, iar Japonia și-a avertizat cetăţenii să se adăpostească, în timp ce Coreea de Sud a solicitat convocarea de urgență a Consiliulu de Securitate al ONU. Între timp, Statele Unite și Coreea de Sud analizează circumstanțele în care această rachetă a fost lansată.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, aceeași structură ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, scrie Mediafax. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...