Tragerea la sorți a grupelor CM 2018, în funcție de clasamentul FIFA din luna octombrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2018 din Rusia, programată pe 1 decembrie la Moscova, se va face în funcție de clasamentul FIFA din luna octombrie, a anunțat Federația internațională de fotbal într-un comunicat.

Toate cele 32 de echipe calificare vor fi repartizate în patru urne, după criteriile sportive, fiecare având în componență opt echipe.

„Ediția din octombrie 2017 a clasamentului mondial FIFA va fi utilizată pentru repartizarea tuturor echipelor calificate, conform clasamentului lor în ordine descrescătoare, cu cele mai bune șapte echipe, alături de Rusia, în urna 1”, a precizat FIFA pe site-ul său oficial.

Două națiuni din aceeași confederație nu se vor putea regăsi, însă, în aceeași grupă, cu excepția celor provenind din Europa.

Clasamentul FIFA pe baza căruia se va face această tragere va fi publicat pe 16 octombrie, după ultimele meciuri din preliminariile CM 2018. În luna noiembrie, urmează să se dispute meciurile de baraj pentru calificarea la turneul final din Rusia.

Tragerea la sorți va fi efectuată pe 1 decembrie, la Palatul Congreselor de la Kremlin, cu o capacitate de 6.000 de spectatori.

Rusia va găzdui Cupa Mondială de fotbal în perioada 14 iunie — 15 iulie 2018, meciurile urmând să se dispute pe 12 stadioane aflate în unsprezece orașe din vestul țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...