Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică deasupra Japoniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Kim Jong Un recidivează. Coreea de Nord a lansat, vineri dimineață, o rachetă care a traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, anunță BBC. Reamintim că pe 3 septembrie, un cutremur de 6,3 pe scara Richter a avut loc în Coreea de Nord dupa ce Kim Jong Un a efectuat un al şaselea test nuclear.

Vineri dimineață, racheta a fost lansată de lângă Phenian, iar Japonia și-a avertizat cetăţenii să se adăpostească, în timp ce Coreea de Sud a solicitat convocarea de urgență a Consiliulu de Securitate al ONU. Între timp, Statele Unite și Coreea de Sud analizează circumstanțele în care această rachetă a fost lansată.

Acest nou test al Phenianului vine după ce, la 12 septembrie, aceeași structură ONU a adoptat în unanimitate rezoluţia înaintată de Statele Unite care prevede impunerea de noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, scrie Mediafax. Recent, Seulul a avertizat în privinţa unor noi teste pe care Phenianul urmează să le efectueze, iar ca reacţie, Armata sud-coreeană a desfăşurat mai multe exerciţii militare în Marea Japoniei.

Dar regimul lui Kim Jong Un a lansat amenințări ferme, mai ales în ultima săptămână. Joi, Organizaţia Comitetul de pace Coreea Asia-Pacific (KAPPC) din Coreea de Nord a cerut „anihilarea agresorilor imperialişti americani” şi transformarea Statelor Unite în „cenuşă şi întuneric”. În plus, organizaţia nord-coreeană a afirmat că Japonia „ar trebui scufundată în mare de bomba nucelară a Juche”, făcând referire la filozofia naţională nord-coreeană, Juche, sau bizuire numai pe forţele şi resursele proprii.

Bomba lansată pe pe 3 septembrie, de 5 ori mai puternică decât cea de la Nagasaki

Cu o săptămână mai devreme, regimul de la Phenian a efectuat cel mai mare test nuclear, care fost tratat ca o sărbătoare în Coreea de Nord. A fost al şaselea astfel de eveniment din ultimii 11 ani şi cel mai grav de până acum, spun experţii. Kim Jong Un susţine că a testat o bombă cu hidrogen, alături de care s-a fotografiat cu o zi înainte. Experţii spun că bomba testată este de cinci ori mai puternică decât cea folosită la Nagasaki, în 1945.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...