"Vestea tragică a morţii lui Grant nu a fost neaşteptată pentru mine. Condoleanţele mele cele mai profunde şi gândurile mele de bine familiei lui Grant, prietenilor şi fanilor din întreaga lume", a scris el.

"Grant Hart a fost un artist vizual talentat, un minunat povestitor şi un muzician înspăimântător de talentat. Toţi cei care au fost atinşi de spiritul lui şi-l vor aminti mereu. Domnul fie cu tine, Grant. Îmi e dor de tine. Să fii cu îngerii", a adăugat el.

Husker Du, din care a mai făcut parte şi basistul Greg Norton, a lansat şase albume, începând cu "Everything Falls Apart" din 1983 şi încheind cu "Warehouse: Songs and Stories", în 1987. Grupul s-a despărţit în 1988, când Hart a început o carieră solo şi a lansat mai multe albume şi EP-uri, formând şi o altă trupă, Nova Mob.

Hart şi Mould au început recent să comunice din nou, ceea ce a dus la viitoarea lansare a Savage Young Du, o compilaţie din trei discuri constând în materiale timpurii ale Husker Du.În luna iulie, la teatrul Hook and Ladder din Minneapolis a avut loc un spectacol omagial pentru Grant Hart. Artistul a cântat melodiile sale preferate în închiderea evenimentului şi a explicat publicului că are probleme de sănătate.