(video) Trei proiecte ale designerilor UTM luptă pentru premiul mare la Smart Design Challenge

smart-design-challenge_result

Până pe 22 septembrie trei proiecte ale designerilor de la Universitatea Tehnică a Moldovei, care luptă pentru premiul mare la Smart Design Challenge, vor fi expuse pe pagina oficială a concursului, dar și în Orange smart shopurile din România, unde vor putea fi testate și votate.

Conform site-ului universitățiiConcursul de design de produs Smart Design Challengeorganizat în premieră de Orange România și platforma Dizainăr, își propune să încurajeze atât tehnologia, cât și designul de produs, provocându-i pe tinerii designeri să proiecteze un obiect sau o instalație de design, atât decorativă, cât și funcțională, inspirată din produsele și serviciile Orange din categoriile: Orange Home (servicii de internet, televiziune, telefonie fixă, smart home) sau telefoane, accesorii, gadgeturi și wearables.

Dintre sutele de proiecte, organizatorii au ales pentru etapa finală și invențiile designerului Mihai Stamati și ale studenților săi Andrei Gramatschii și Andrei Znacă, școliți la Departamentul Design Industrial și de Produs al Universității Tehnice a Moldovei. 

#„Provocarea offline”

Proiectul lui Mihai Stamati, reprezintă un dispozitiv sugerat de stilul de viață online exagerat al societății moderne și este menit să descurajeze obișnuința de „a sta cu nasul în telefon” mai tot timpul, provocându-i pe oameni să aprecieze clipele în care îi au  alături pe cei dragi și să comunice cu ei tet-a-tet.

#„Roll” 

Cel de-al doilea proiect este semnat de Andrei Gramatschii și coechipierii săi Roman Naghirneac și Andrian Jurat. „Roll” este o lampă minimalistă cu o boxă bluetooth, senzori climă și un asistent inteligent integrat. Portabilă și cu un design minimalist, ea fiind un minunat cadou pentru cei ce se axează pe simplitate și sunt atenți la detalii.

#„EM Power bank”


Cel de-al treilea proiect este o creație a lui Andrei Zbancă și reprezintă un EM Power bank, care,  pe lângă bateria de rezervă, oferă memorie adițională indiferent de cardul de memorie utilizat (SD sau Micro SD card). E un dispozitiv unic care poate fi folosit ca suport pentru smartphone.

Prin expunerea pe parcursul a două săptămâni a celor 42 de prototipuri atât online, cât și în magazinele Orange, organizatorii concursului își propun să asigure un spațiu ideal de interacțiune între designeri și consumatorii de design / tehnologie. Orange va premia cel mai bun proiect de design cu 5000 de euro. De asemenea, vor fi acordate și 12 premii de popularitate – câte o tabletă Samsung Galaxy Tab S3. Mai multe detalii despre proiecte, dar și fazele de lucru asupra prototipurilor pot fi văzute pe pagina oficială a concursului: https://www.orange.ro/techa…/smart-design-challenge/proiecte Tot acolo se poate vota pentru premiul de popularitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente