12 migranți clandestini doreau să ajungă în România, dar au urcat din greșeală într-un vas ce a mers în Ucraina

Un grup de 12 migranți intenționau să ajungă în România, dar nu și-au dat seama că feribotul pe care s-au îmbarcat avea ca destinație Ucraina. Cei 12 migranţi, aparent nord-africani, au reușit să se strecoare la bordul feribotului la Istanbul, sunt închiși de șapte săptămâni în cabine ale acestei nave, informează joi Reuters citată de Agerpres.

Feribotul face curse tur-retur între Istanbul și Odesa. Atât Turcia cât și Ucraina refuză acum să-i primească pe migranți pe teritoriul lor.

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliției de frontieră ucrainene, migranții nu au acte, sunt violenți și au amenințat chiar că se vor sinucide aruncându-se peste bord, prin urmare echipajul feribotului de decis să-i izoleze în cabine încuiate.

Societatea daneză DFDS, care deține feribotul, a chemat poliția turcă și reprezentanți ai ONU să discute la bordul vasului cu cei 12 migranți, despre care se crede că 6 sunt marocani, 4 algerieni, naționalitatea celorlalți doi fiind și mai neclară.

Ministerul de Externe danez a inițiat negocieri pentru soluționarea acestui caz cu Turcia, Ucraina și cu Lituania, întrucât feribotul navighează sub pavilion lituanian.

În opinia responsabilului ucrainean care a declarat că migranții doreau să ajungă în România normal ar fi ca ei să fie debarcați în Turcia, întrucât conform acordurilor bilaterale dintre Kiev și Ankara astfel de persoane trebuie preluate de țara de unde au plecat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.