Țările în care sunt cei mai activi cetățeni din Uniunea Europeană

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ 11,9% din locuitorii adulți ai Uniunii Europene se declarau în 2015 cetățeni activi, ceea ce înseamnă că au participat la mitinguri, au semnat petiții sau au participat în alt mod la activități legate de grupurile politice, asociații sau partide, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cea mai ridicată rată a cetățeniei active se înregistrează în Franța (24,6%), Suedia (22,1%) și Olanda (24,6%), iar cea mai scăzută rată de participare era în Cipru (2,1%), Slovacia (2,8%) și România (3,6%).

Oamenii cu un nivel mai ridicat de educație tind să fie mai activi. Aproximativ 20,8% dintre cetățenii UE cu educație terțiară au participat la activități legate de cetățenia activă, peste ratele persoanelor care au absolvit liceul (11,4%) și a celor cu un nivel mai scăzut de educație (5,6%).

Un alt factor care afectează cetățenia activă este venitul. Oamenii cu venituri mai ridicate tind să fie cetățeni mai activi. Rata cetățenilor activi cu venituri ridicate a ajuns la 17,9%, în timp ce pentru cetățenii cu cel mai scăzut venit rata este de 8,9%.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...