Actualitate

Submarinele Rusiei au lansat un atac violent cu rachete

Submarinele rusești Veliki Novgorod și Kolpino au lansat șapte rachete Kalibr, lovind ținte situate la 500-650 de kilometri depărtare.

Țintele includ centre de comandă și de comunicații ale ISIS și depozite de muniții din orașțul sirian Deir ez-Zor, precizează un comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova.

Aliat al regimului lui Bashar al-Assad, Rusia a intervenit militar în conflict în septembrie 2015 pentru a ajuta forțele pro-regim, atunci în dificultate în fața rebelilor și a jihadiștilor, notează Agerpres.

Moscova a anunțat recent încheierea asediului asupra a două enclave din Deir Ezzor, impus de aproape trei de ani de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) și spart de forțele siriene sprijinite de armata rusă. "Au fost create condiții pentru pace și revenirea la o viață normală", a precizat ministerul rus.

Armata rusă a anunțat luni trimiterea a circa 40 de specialiști în deminare la Deir Ezzor, dar și câini antrenați pentru astfel de operațiuni. În total, 175 de experți în deminare vor fi desfășurați în Siria.

Sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *