Nou record: Suma uriașă plătită pe transferurile din fotbal în această vară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cluburile de fotbal din toată lumea au cheltuit 4,71 miliarde de dolari (3,95 miliarde de euro) în fereastra de transferuri din această vară, aproape tot atât cât în cele două perioade de mercato din 2016 (4,79 miliarde de dolari), conform unui raport publicat de FIFA.

Între 1 iunie şi 1 septembrie 2017, 7.590 de transferuri internaţionale au fost perfectate în lume.

Cluburile din top 5 ligi europene, Anglia, Spania, Italia, Germania şi Franţa, au realizat 21,2% din numărul total de transferuri şi nu mai puţin de 77,9% din totalul cheltuielilor din această vară.

Cele cinci ligi au investit 3,67 miliarde de dolari (3,08 miliarde de euro) pentru 1.608 achiziţii.

Cheltuielile cluburilor au crescut cu 31,7% faţă de perioada de transferuri din vara trecută şi au atins un nou record. Comparativ, cluburile din top 5 ligi ale Europei au cheltuit 1,24 miliarde de dolari în mercato-ul din 2012.

Anglia, graţie veniturilor de 2,3 miliarde pe an din drepturile de televizare, este ţara cu cele mai mari cheltuieli pe transferuri, 1,4 miliarde de dolari în această vară, aproape dublu faţă de oricare altă ţară.

Şi asta chiar dacă fotbaliştii cei mai scumpi ai verii au fost Neymar, cumpărat cu 222 de milioane de euro de PSG de la Barcelona, Kylian Mbappe, pentru care PSG îi va plăti 180 de milioane de euro lui Monaco, şi Ousmane Dembele, achiziţionat de Barcelona de la Dortmund pentru 105 milioane de euro, plus bonusuri care pot ridica valoarea transferului la 150 de milioane de euro.

Cel mai scump transfer al verii în Premier League a fost cel al lui Romelu Lukaku, vândut pentru 83 de milioane de euro de Everton la Manchester United.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...