(FOTO) Cum arată cea mai scumpă maşină produsă vreodată de Mercedes-Benz

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mercedes-Benz a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt cea mai scumpă maşină pe care a produs-o vreodată: Project ONE, modul companiei de a aniversa 50 de ani de AMG, a fost una dintre cele mai aşteptate lansări din cadrul evenimentului.

În cadrul evenimentului prezentat de Dieter Zetsche, maşina a intrat pe scenă avându-l la volan pe Lewis Hamilton, triplu campion mondial de Formula 1. Motorul de V6 de 1,6 litri e completat de 4 motoare electrice, iar rezultatul e unul pe măsură: peste 1.000 de cai putere.

Project ONE este modul prin care Mercedes-Benz şi AMG au ales să sărbătorească 50 de ani de activitate ai celor din urmă; produsă în doar 275 de exemplare, maşina are sub capotă un motor de Formula 1 – mai exact, cel cu care Hamilton a câştigat Campionatul Mondial în 2015.

Tehnologia denumită Formula 1 hybrid technology poartă şi sigla EQ, noul brand al celor de la Mercedes-Benz pentru maşini electrice. Project ONE poartă o siglă uşor modificată, EQ Power Plus, pentru că vorbim de mai mult decât o simplă maşini cu motor electric.

Preţul vehiculat de publicaţiile de specialitate este de aproximativ 2,5 milioane de euro, dar probabil că se vor găsi destui clienţi care să ofere suma cerută.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...