/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ziua Vinului din acest an vine cu mai multe noutăți și cu un număr record de producători

missing
14 septembrie 2017, ora 15:08

„Ne propunem să contribuim la educarea culturii consumului conștient al vinului de calitate și al vinului Moldovei. Îndemnăm consumatorii să devină prietenii vinului de calitate, consumat responsabil și moderat. De asemenea, evenimentul va evolua și spre un nivel de conștientizare eco, promovând standarde europene în materie de sustenabilitate pentru a deveni prieteni și cu mediul înconjurător”, a precizat viceministrul agriculturii, Vasile Luca, în cadrul conferinței de presă.

La rîndul său, directorul Oficiul Național al Viei și Vinului,Gheorghe Arpentin a vorbit despre inovațiile sărbătorii. „Vor fi amenajate trei zone de relaxare, unde consumatorii vor avea un parcurs olfactiv și vor cunoaște efectele pozitive ale vinului asupra sănătății. De asemenea, vizitatorilor le vor fi propuse pahare fabricate din tritan, un material care permite degustarea corectă, fiind inert la interacțiunea cu vinul, 100% reciclabil și nepoluat. În același timp vor fi antrenați 50 de activiști eco din străinătate vor contribui la salubrizarea continuă a spațiului de desfășurare a evenimentului, iar zeci de voluntari vor colecta selectiv deșeurile în timpul sărbătorii și vor îndemna participanții să facă același lucru. De asemenea, vom dubla, pentru eveniment, securitatea”, a menționat directorul Oficiul Național al Viei și Vinului, Gheorghe Arpentin

Totodată, pe parcursul a două zile, vizitatorii se vor bucura de delicii gastronomice autohtone și vor cunoaște meșteșugurile moldovenești autentice, pe fundalul spectacolelor artistice. Vor fi improvizate două curți autentice țărănești în plină acțiune de preparare a vinului, cu laițe, butoaie, teasc, struguri, coșuri din lozie, etc.

Menționăm, Sărbătoarea Națională a Vinului este organizată de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului, Asociațiile producătorilor de produse vitivinicole cu IGP „Codru”, „Valul lui Traian”, „Ștefan Vodă”, „Divin”, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram