02:35:14 20.04.2024
Stiri

Propaganda rusă TESTEAZĂ piaţa TV din România cu „diaspora moldovenească”

Știri 14.09.2017 14:02 Vizualizări2012 Autor: Ziarul National


Propaganda rusă TESTEAZĂ piaţa TV din România cu „diaspora moldovenească” Sursa: formula-as.ro
Ciprian Rus

După ce, în ultima vreme, tot mai multe site-uri de Internet preiau în Ro­mâ­nia, oficial sau neoficial, retorica agre­sivei propagande a Moscovei în teme dintre cele mai delicate în contextul local, regional şi mondial, zilele trecute au marcat o nouă premieră: o televiziune din Republica Moldova, RTR, care s-a remarcat prin pre­luarea unuia dintre postu­rile-amiral ale propagandei ruseşti, televiziunea Russia 1, şi-a depus dosarul la Consiliul Naţional al Audio­vi­zualului (CNA), pentru a putea opera şi la noi.

După o şedinţă furtunoasă, care a mai scos instituţia din moţăiala-i caracte­ris­tică în faţa enormităţilor care apar pe mi­cile noastre ecrane, CNA a amânat luarea unei decizii pentru o dată viitoare.

Dar dacă intermediarii moldoveni nu se vor lăsa intimidaţi de dubiile unora dintre membrii CNA, e foarte posibil ca în cu­rând să ve­dem în România o televiziune controlată de ruşi!

RTR TV a fost prezentată de susţi­nătorii proiectului drept un proiect ge­ne­ralist, cu filme şi seriale, buletine de ştiri, cu emisiuni matinale. „Am ajuns la con­clu­zia că filmele şi serialele sunt princi­palul punct de atracţie pentru telespec­tatori. Vom difuza melodrame, dar şi fil­me cu caracter istoric. Vom încerca o pon­dere de 50% filme ruse şi ucrainene, 50% europene şi americane".

Televiziunea va fi adresată publicului din România, cu emisiuni variate, ruseşti şi româneşti. Punem accent pe divertisment. Vom pre­zenta subiecte româneşti, despre diaspora moldovenească din România”, au spus re­prezentanţii RTR, scăpând porumbelul cu „diaspora moldovenească din România”, ca să fie mai clar care sunt vederile distri­buitorilor Russia 1 despre românii basa­rabeni care şi-au recăpătat cetăţenia în ultimii ani...

Cunoscătorii realităţii de dincolo de Prut atrag atenţia de multă vreme asupra fap­tului că blocarea Republicii Moldova într-o agendă pro-rusă şi temerea electo­ratului de acolo faţă de „imperialismul” românesc sunt consecinţele agresivei pro­pagande distribuite pe o piaţă TV con­tro­lată de televiziunile ruseşti, pe care tele­viziunile româneşti, ca TVR sau Pro TV, sunt prea mici ca să le poată con­tra­ba­lansa.

Moldova e de mult cucerită, acum asis­tăm doar la primele încercări de tes­tare a pieţei româneşti. Şi chiar dacă nu poate fi vorba să ajungă, vreodată, să do­mine piaţa televiziunilor de la noi, un pic de zâzanie în societate tot pot semăna, că doar cu asta se ocupă propaganda.

Iar asta nu e doar o simplă temere: RTR chiar a fost amendată de CNA-ul de la Chişi­nău pentru difuzarea de materiale propa­gan­distice pro-ruse în timpul războiului din Ucraina...

Sursa: formula-as.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md