09:20:36 20.04.2024
Stiri

Medalie de AUR pentru Nicolae Botgros

Social 14.09.2017 11:20 Vizualizări1808 Autor: Ziarul National
Medalie de AUR pentru Nicolae Botgros


Maestrul Nicolae Botgros, conducător artistic şi prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, a fost distins cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) pentru Creativitate pentru succese remarcabile și contribuția personală dar şi a orchestrei pe care o conduce la propagarea adevăratelor valori naţionale.

Medalia OMPI a fost înmânată de Giovanni Napolitano, director interimar al Direcţiei ÎMM şi Asistenţă pentru Antreprenoriat, OMPI, în cadrul ceremoniei festive organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), care s-a desfășurat săptămâna trecută la Palatul Republicii.

Această distincție a fost acordată de OMPI, la inițiativa AGEPI, în calitate de autoritate națională responsabilă de protecția proprietății intelectuale pe teritoriul Republicii Moldova.

„Mulțumesc în primul rând spectatorilor, care m-au susținut peste 40 de ani, autorităților. Să trăiască toți cei care iubesc muzica populară, pentru că ea aduce pe pământ numai unire și fapte bune”, a mulțumit Nicolae Botgros.

Conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii” este cea de-a 10-a personalitate din Republica Moldova distinsă cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale pentru Creativitate.

Aceasta a fost acordată anterior scriitorilor Ion Druță, Dumitru Matcovschi, Spiridon Vangheli, poetului Grigore Vieru, compozitorului Eugen Doga, cântăreței de operă Maria Bieșu, coregraful-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC” Vladimir Curbet, actorului Mihai Volontir și regizorului Igor Cobileanschi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md