Oportunitate de învățare pentru studenţii la IT. Endava Chișinău anunţă înscrierile gratuite la cursul de DevOps

În fiecare săptămână apar noi gadgeturi şi soluţii IT care ne fac viaţa mai comodă. Aplicaţiile vin să anticipeze necesităţile utilizatorului, iar orice problemă de funcţionare se rezolvă rapid, uneori fără să ne dăm seama.

Acest lucru este posibil datorită dezvoltării de noi practici şi moduri de organizare a echipelor în cadrul companiilor IT. Vorbim despre DevOps (Development + Operations), un fenomen tot mai des întâlnit în mediul IT, care, datorită automatizării proceselor, permite dezvoltarea şi livrarea de software mult mai rapid. Rezultatul implicării specialiştilor DevOps sunt mai puţine bug-uri, mai multe livrări, mai puţine căderi de sistem şi rezolvarea foarte rapidă a problemelor, în cazul în care acestea apar.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolMarin Efros, Head of Applications Management al Centrului de Livrare Endava din Chișinău: „Cererea de cunoştinţe şi experienţă în DevOps este în continuă creştere la nivel global, iar în curând toate proiectele derulate de Endava vor avea nevoie de abilităţi şi ingineri DevOps.

Un inginer DevOps este liantul dintre echipele care dezvoltă produsul şi cele care îl livrează şi îl menţin, asigurând posibilitatea de a livra rapid și eficient versiuni noi ale soluțiilor software și de a asigura funcționalitatea infrastructurii necesare pentru aceste procese.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolOleg Burca, Senior DevOps Engineer al Centrului de Livrare Endava din Chişinău: „În unul dintre proiectele la care am lucrat în calitate de inginer DevOps, am automatizat procesul de desfășurare a componentelor software necesare. Astfel, timpul necesar pentru desfășurare a fost redus de la două zile de lucru migălos, manual, la 25 de minute în mod automat. Asta a făcut posibil ca specialiștii implicați în dezvoltare și testare să poată folosi mai multe medii de lucru, concentrându-se pe domeniul lor, fără a fi nevoiţi să cunoască în detaliu modul de configurare a întregului sistem”.

Endava DevOps Course

Ţinând cont de cerinţele pieţei IT la moment şi de nevoile de specializare pe domenii noi, de viitor în industrie, începând cu 9 octombrie 2017, Endava Chișinău dă start unui nou curs pentru studenţii la IT de la Universitatea de Stat din Moldova. „Introducere în DevOps” este un curs elaborat de către ingineri DevOps cu experienţă din centrul de livrare Endava din Chișinău, care include o bază teoretică, dar se axează preponderent pe partea practică.

Ce vei afla la cursul de DevOps?

Concepte şi principii de bază ale DevOps, Version Control, CI Servers, Configuration Management, Deployment tools, Application şi Systems Monitoring şi alte particularități interesante.

Pe parcursul cursului vei putea să dezvolţi propriul mecanism de Continuous Delivery pentru o aplicaţie software, folosind instrumente cum ar fi Git, Jenkins CI, Ansible, Elasticsearch-Logstash-Kibana stack şi altele.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-toolAndrei Drumov, Senior DevOps Engineer al Centrului de Livrare Endava din Chişinău: „M-am implicat în dezvoltarea cursului de DevOps pentru a le arăta studenţilor modalităţi moderne de livrare software, aşa cum se face în lumea reală şi să le ofer oportunitatea de a construi ceva de sine stătător. Dacă vom fi destul de norocoşi ca să le trezim interesul faţă de această practică, vom avea candidaţi suficient de pregătiţi, cu mentalitatea şi abilităţile necesare pentru a obţine roluri în DevOps”.

Ce îţi oferă Endava DevOps Course?

Înţelegerea unui domeniu IT de perspectivă şi în vogă, care se utilizează atât în managementul aplicaţiilor software (AM), cât şi la dezvoltarea acestora; oportunitatea de a accede mai uşor la programul de internship Endava, iar pe viitor, acumulând experienţă, poţi aspira, de ce nu, la un rol de arhitect de sistem sau de infrastructură.

Cursul se va desfăşura în laboratorul dotat de Endava de la USM (blocul IV, etajul 4), începând cu 9 octombrie 2017. Înscrierile la curs (CV sau scrisoare de intenţie) sunt deschise până pe 2 octombrie la adresa de email: [email protected]

poster

Despre Endava

Endava este o companie privată de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Prin intermediul soluțiilor Digital Evolution, Agile Transformation şi Automation, Endava îşi susține clienții în a îmbunătății experiența utilizatorilor, dar şi a deveni mai flexibili şi eficienți.

Endava are peste 3.900 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia. Concomitent cu investiția în parteneriate pe termen lung cu clienții, Endava a realizat importanța oferirii unor oportunități de carieră motivante pentru angajați și a reușit astfel să se afirme ca unul dintre cei mai buni angajatori pentru cei mai talentați profesioniști IT.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente